20.04.2024
Новини

Штрафи зросли у 10 разів і більше: на Тернопільщині починається нерестова заборона

З 1 квітня починає діяти нерестова заборона на всіх водних об’єктах Тернопільщини, повідомляє Державна екологічна інспекція.

Цей захід необхідний для відновлення популяції риби, а порушникам загрожують штрафи, які в цьому році зросли у декілька разів (див. таблицю нижче).

Нерест – це важливий період в житті водних мешканців, під час якого вводиться заборона на промислове рибальство, використання човнів у визначених місцях, підводне полювання та проведення змагань зі спортивного рибальства.

Нерестова заборона буде діяти на водосховищах, ставках та в корінних водах річки Дністер з притоками до 10 червня, а в корінних водах інших річок – до 20 травня. Крім того, до 30 червня буде заборона на вилов раків.

Відповідно до правил любительського рибальства, одна людина за добу може ловити 3 кг риби і одну особину будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів.

Вилов повинен здійснюватися гачковими знаряддями добування з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Повний перелік рибогосподарських водних об’єктів, де дозволено любительський і спортивний вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовий період, можна знайти за посиланням. 

Перейти до панелі інструментів