26.04.2024
Новини

На Тернопільщині шукають працівників у сільське господарство: зарплата до 20 тис грн

Сільське господарство – одна з провідних галузей у Тернопільській області. Освоєння земель, вирощування зернових, бобових, овочевих, ягідних та інших сільськогосподарських культур, розвиток садівництва та фермерських господарств спричиняють сталий попит на працівників аграрної сфери.

Починається сезон сільськогосподарських робіт, отож на 30 березня 2023 року с/г товариства області шукають працівників на 116 вільних робочих місць. Про це повідомляє Тернопільський обласний центр зайнятості.

Їм потрібні: трактористи (9 вакансій) та трактористи-машиністи с/г виробництва (6), агрономи (6), а також плодоовочівники, овочівники, оператори свинарських комплексів і механізованих ферм, птахівники, грибоводи, підсобники та ін. Залежно від обов’язків та кваліфікації своїм працівникам роботодавці готові платити до 20 тис. грн.

Якщо у Вас немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості згадані професії можна здобути в Борщівському агротехнічному коледжі, Заліщицькому фаховому коледжі ім. Є Храпливого НУБіП України, Чортківському ВПУ, у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та ін. Навчання 3,5-5 місяців. Після його завершення слухачі отримують свідоцтво про присвоєння робітничої професії.

Якщо Ви маєте бажання працювати у сфері сільського господарства і Вас зацікавили вказані вакансії та можливості профнавчання, за більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, на «гарячі» телефонні лінії Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756, (0352) 235195, з питань профнавчання – (0352) 525557.

Перейти до панелі інструментів