25.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі під час затримання банди наркодилерів на поліцейських напали з ножем

Оперативники, які займаються боротьбою з наркозлочинністю, затримали чотирьох мешканців Тернополя, підозрюючи в незаконному збуті психотропних речовин серед наркозалежних на території області. За словами начальника Управління боротьби з наркозлочинністю Михайла Димиди, групу очолював раніше судимий за ДТП зі смертельними наслідками та розповсюдження наркотиків чоловік, який на той час мав 39 років і проживав в обласному центрі. Згодом він залучив до своєї справи свою співмешканку, її подругу та товариша. Про це повідомляють у ГУ НП у Тернопільській області.

Всі члени групи займалися поширенням психотропних речовин та прекурсорів, причому клієнтами були лише ті, кого вони перевіряли та яким довіряли. Товар передавали з рук в руки.

Упродовж кількох місяців слідчі спільно з працівниками карного розшуку та відділу кримінального аналізу документували діяльність групи.

Під час обшуків, які провели поліцейські у житлових приміщеннях підозрюваних осіб, було виявлено та конфісковано 160 грамів психотропної речовини «Альфа-PVP», близько 250 грамів марихуани, 30 мобільних телефонів, ваги та понад 200 тисяч гривень.

Під час спецоперації, яку провели бійці спецпідрозділу РПОП за процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, організатор намагався втекти та напав на правоохоронців з ножем. Його затримали.

Підозрюваному з Тернополя пред’явлено звинувачення згідно зі статтею 307 частини 3 Кримінального кодексу України, а також обраний запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Також розглядається питання щодо оголошення підозри згідно зі статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Декілька днів пізніше оперативники затримали ще одного підозрюваного. При обшуку його житла, окрім наркотиків та грошей, було знайдено 2 предмети, що нагадують пістолети. Їх передали на експертизу.

Поліцейські продовжують досліджувати шляхи збуту наркотиків на території Тернополя. Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів