27.04.2024
Новини

“Зберігаю найкращий спогад про зупинку в Кременці”: посол Франції розповів, що його вразило на Тернопільщині

Нещодавно Надзвичайний і Повноважний Послом Франції в Україні Етьєн де Понсен відвідав Тернопільщину. Він зустрівся з обласним керівництвом, міським головою Тернополя. Кременець – став ще однією зупинкою у графіку посла. Місто приємно вразило французького гостя. Своїми враженнями від відвідин він поділився у листі, який надіслав у Кременецьку міську раду.

“На мене справила вражения Ваша захоплююча розповідь про Ваше місто та його історію, яка дозволила мені відкрити для себе багату спадщину, а також його непросте сьогодення у нинішньому контексті війни.

Зберігаю найкращий спогад про цю коротку зупинку в Кременці i сподіваюся на нову можливість повернутися туди, аби продовжити це захоплююче відкритгя. Не майте сумніву: я робитиму найкращу рекламу Вашому місту та його історичним, архітектурним, туристичним, але також (sicuramente!) гастрономічним та людським багатствам”, – йдеться у листі.

Також Етьєн де Понсен висловив підтримку кременчанам через втрати у війні. Його надзвичайно вразила Алея Пам`яті у центрі міста. Посол вглядався у кожне обличчя кременчанина, який віддав життя за нас і за Україну.

“Я побачив i відчув ту ціну, яку вам доводиться платити в цій цивілізаційній борні: прошу Вас передати мої співчуття близьким загиблого воїна, церемонія вшанування якого готувалася в момент мого візиту.

Я радий i пишаюся тим, що Франція поруч із вами, серед багатьох інших, надаючи piзнoгo роду допомогу, за яку Ви висловлюсте вдячність. Будьте певні: ця підтримка України з нашого боку триватиме стільки, скільки буде потрібно”.

А незабаром у Кременця може зявитися нове французьке місто-побратим.

“Я вітаю Ваше бажання перенести цей зв’язок солідарності, народжений у випробуванні, у післявоенний період: як i було обіцяно, Посольство спробує допомогти вам знайти місто у Франції, подібне до Вашого, з метою розвитку більш сталого i формалізованого партнерства”, – зазначає посол.

 

Перейти до панелі інструментів