19.04.2024
Новини

“Маємо чимало скарг від громадян”: у “Загребеллі” відтепер заборонено ганяти на квадроциклах

Парком “Загребелля” відтепер заборонено їздити будь-яким транспортом. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету, реагуючи на скарги тернополян, – інформують у міській раді. 

“Прийнято рішення «Про заборону проїзду транспорту територією регіонального ландшафтного парку «Загребелля». Відповідне рішення затверджено, реагуючи на скарги громадян, та з метою забезпечення охорони, збереження у природному стані цінних природних комплексів та об’єктів регіонального парку Загребелля.

Так, передбачено заборону проїзду територією регіонального ландшафтного парку Загребелля поза межами визначених в установленому порядку доріг, автомобільного транспорту та іншої мототехніки (у тому числі й квадроциклів), окрім технологічних та спеціалізованих транспортних засобів.

«Парк Загребелля є регіональним ландшафтним парком, на який поширюються певні екологічні обмеження. На жаль, через несвідому позицію окремих громадян, а також використання ними мототехніки, зокрема, квадроциклів, нищиться природний фонд парку, дерева, кущі, інші зелені насадження та пішохідні ділянки. Маємо чимало скарг від тернополян, тому враховуючи їх, було прийнято відповідне рішення», – зазначає міський голова Сергій Надал.

 

Перейти до панелі інструментів