26.04.2024
Новини

Ніхто не стримував емоцій: у Кременці відкрили Алею пам’яті загиблим у війні Героям

Сотні кременчан сьогодні прийшли до пам’ятника Тарасу Шевченку у центрі міста. Там, у річницю незламного протистояння України ворожим окупантам, відкрили Алею пам’яті загиблим Героям Кременеччини. Люди прийшли з квітами та лампадками, мало-хто міг стримати емоцію. Навіть небо плакало у момент відкриття Алеї. 

“У річницю незламності, з метою вшанування пам’яті уродженців та мешканців Кременеччини, які своїм прикладом показали, як потрібно відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ, відбулося урочисте відкриття Алеї Слави Героїв України.

В усіх церквах і храмах проходять молебні за Перемогу України, і створення Алеї є проявом громадської відповідальності стосовно тих людей, які свідомо жертвували собою заради нашої держави, заради нашого майбутнього”, – розповідають у Кременецькій РВА.

На жаль, Алею з часом доведеться доповнювати новими портретами Героїв, – зазначають у міській раді. Адже за час, коли створювали банери, Кременеччина втратила ще двох захисників. Наразі встановлено 29 банерів. У перспективі планують встановити пам’ятник з іменами усіх загиблих у війні кременчан на колишньому меморіалі слави.

“На знаки шани 23 лютого, на бульв. Тараса Шевченка з’явилися 15 кубів із фотокартками та іменами новітніх Героїв, які загинули за незалежність України. 10 таких конструкцій тернополяни та гості міста могли бачити на площі поруч із пам’ятником Герою Степану Бандері у минулому році, а ще п’ять нових встановили у переддень 24 лютого.

Ці світлини є не лише спогадом про жертви війни, а й нагадують нам про величезну ціну свободи, мужність і самопожертву та зберігають пам’ять про військовослужбовців вічно живою”, – повідомляють у Тернопільській міській раді.

Перейти до панелі інструментів