23.04.2024
Новини Оперативно

Прокуратура програла суд у міської ради стосовно парку “Загребелля”

Суд поставив крапку у суперечці між Тернопільською окружною прокуратурою та міською радою щодо встановлення меж парку “Загребелля”.

Раніше “Терміново” повідомляло, що Тернопільська окружна прокуратура подала в суд на Тернопільську міську раду, вимагаючи визначити межі парку “Загребелля”. Вимагали визнання бездіяльності ТМР протиправною щодо організації встановлення в натурі (на місцевості) меж регіонального ландшафтного парку «Загребелля».

Згодом на сайті Тернопільської міської ради офіційно спростували цю інформацію, назвавши дії прокуратури некомпетентними та недолугими.

“Відповідно до чинного законодавства, повноваження створення чи оголошення територій природно-заповідного фонду, а відповідно і встановлення їх меж, належить обласним радам. Відтак, прокуратура, всупереч законодавству, чомусь визначила відповідачем міську раду, яка є власником лише частини земельних ділянок парку «Загребелля»”, – казали у міській раді.

2 березня 2023 року суд встановив:

“В задоволенні позову керівника Тернопільської окружної прокуратури пред`явленого в інтересах держави в особі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції у Тернопільській області до Тернопільської міської ради про визнання протиправною бездіяльності щодо незабезпечення проведення робіт з винесення меж Регіонального ландшафтного парку “Загребелля”, закріплення їх в натурі (на місцевості) та зобов`язання Тернопільської міської ради відповідно до вимог чинного законодаства України забезпечити проведення робіт з винесення меж Регіонального ландшафтного парку “Загребелля” закріплення їх в натурі (на місцевості), – відмовити”.

Перейти до панелі інструментів