27.04.2024
Новини Промо

Доставка з Китаю: все, про що ви хотіли знати

Бізнес з Китаєм завжди починається з питання: як вигідно привезти товар в Україну? Бо всі розуміють, що правильна логістика заощаджує підприємцю час та гроші. Ми зібрали всю інформацію про доставку вантажів з Китаю.

Способи доставки з Китаю

Доставка вантажів з Китаю, зазвичай, здійснюється двома найпопулярнішими шляхами – повітрям та морем.

Описати авіадоставку можна так: швидко, але дорого. Щоб переслати вантаж із будь-якої точки світу потрібно 3-5 днів, але вартість найвища з усіх можливих варіантів. Сьогодні дійсно багато підприємців замовляють авіаперевезення, бо розуміють, що час – це гроші. Але цей спосіб доставки не можуть собі дозволити, наприклад, невеликий бізнес, або підприємці-початківці. Тарифікація починається з 1 кг, навіть, якщо ваш вантаж менший, заплатити прийдеться за тарифом.

Літаком вигідно перевозити такі типи товарів:

·       високомаржинальні. Ті товари, прибуток від яких, перекриває вартість доставки;

·       трендові. Товари, які зараз на піку популярності. Наприклад, нові моделі ґаджетів.

·       швидкопсувні. Мова про екзотичні фрукти та овочі, які просто не пристосовані для тривалого перевезення.

·       «термінові». Ті, що потрібні тут та зараз. Припустимо, запчастини для ремонту авто.

У всіх інших випадках краще доставляти товар з Китаю в Україну морем. І у цьому переконується все більше підприємців. Морська доставка – популярна, універсальна, а головне – дешева – в 4 рази дешевше, ніж відправка авіа. Тому, якщо хочеться заощадити на транспортуванні, то це саме воно. Також доставка морем не обмежує замовника в обсягах вантажу. Зазвичай морем відправляють не дорогі, але важкі або об’ємні предмети. Можлива доставка з використанням цілих контейнерів (FCL – Full Container Load) і в складі збірного контейнера (LCL – Less Container Load).

Чекати вантаж морем доведеться 55-60 днів. На перший погляд, термін може насторожити. Але, коли правильно організовані закупівлі, то час немає значення.

Варто розуміти, що вибір типу транспортного засобу для перевезення залежить від багатьох чинників.

Що таке «збірні вантажі»

Це – LCL – Less Container Load, коли в одному контейнері пливе вантаж від різних замовників. Використовується, коли потрібно доставити невелику партію товару і тому недоцільно відправляти цілий контейнер. Збірні вантажі зручні для підприємців, що тільки починають бізнес з Китаєм, або невеликих бізнесів. Окрім цього, замовник оплачує тільки фактичне місце товару у контейнері.

Як війна вплинула на доставку

В перші дні повномасштабного вторгнення вантажоперевезення зупинилися. Всі відомі способи доставки стали недоступні, а вантаж всіх клієнтів застряг у різних куточках світу. Деякі компанії не пережили кризи та пішли з ринку. Вистояли та поновили роботу тільки ті, хто мав досвід та зміг адаптуватися у нових реаліях. Наприклад, компанія M3Cargo, як практично не припиняла роботу та будувала нові безпечні маршрути для доставки.

Як організовано доставку сьогодні

Нові маршрути проходять через країни Європи. Наприклад, морський контейнер проходить на склад компанії у Європі, де перевантажується на авто. Далі – розмитнення та доставка клієнту.

Перейти до панелі інструментів