25.04.2024
Новини

Тернополянин, який зарізав свою дружину на Різдво, залишиться під вартою

вбивство у Тернополі

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисниці підозрюваного у жорстокому вбивстві своєї дружини, яке він скоїв на Різдво. Подробиці вбивства “Терміново” повідомляло раніше.

10 січня 2023 року підозрюваному Олегу Б. обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою строком до 7 березня 2023 року без визначення розміру застави. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

Захисник підозрюваної подала апеляційну скаргу. В ній адвокат просила пом’якшити підзахисному запобіжний захід, змінивши його на цілодобовий домашній арешт, тому що жодних ризиків, передбачених статею 177 КПК України, у суді не довели. Підозрюваний співпрацює зі слідством, зокрема у встановлені істини, та не приховував жодних слідів злочину з метою уникнення відповідальності чи впливати на свідків.

До Тернопільського апеляційного суду надійшли матеріали кримінального провадження, у яких органами досудового розслідування Олегу Б. повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину – умисного вбивства.

“Куди я піду? Я ж такий старий!”

Причиною жорстокого вбивства, яке трапилось 7 січня приблизно о 19 годині, стала суперечка між підозрюваним та його дружиною. Зі слів підозрюваного, дружина хотіла передати квартиру своїм племінникам і навіть передала їм усі документи. Дітей у подружжя не було.

Ці слова підтверджують сусіди, які звернулися у редакцію. Чоловік напередодні розповідав, що дружина віддала документи і погрожувала вигнати його з дому. “Куди я піду? Я ж такий старий!”, – казав Олег Б.

Саме через це виникла словесна суперечка, кажуть у суді, в ході якого підозрюваний вдарив свою дружину кілька раз пустою пляшкою по голові, а потім взяв кухонний ніж та ударив її у шию та груди. Про скоєне він розповів сусідам, і вони вже викликали поліцію.

За результатом судового розгляду колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу захисника підозрюваного Олега Б. залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 10 січня 2023 року – без змін.

Перейти до панелі інструментів