27.04.2024
Новини

Німеччина офіційно передасть Україні 14 танків Leopard 2 . Розповідаємо, чому ЗСУ так потрібні ці машини і чим вони допоможуть на полі бою

Уряд Німеччини сьогодні погодив передачу українським Збройним Силам своїх основних бойових танків Leopard-2. Очікується прибуття в Україну 14 танків, а також логістики, боєприпасів і техобслуговування машин, пишуть на сайті Федерального уряду Німеччини.

“Канцлер Олаф Шольц оголосив у середу на засіданні уряду, що Німеччина і надалі посилюватиме свою військову підтримку Україні. Він повідомив, що Федеральний уряд прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard 2. Це результат інтенсивних консультацій з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини”, – йдеться у заяві.

Союзники мають на меті швидко зібрати 2 танкових батальони з цими танками для України.

Чим унікальні танки Leopard-2 і як вони допоможуть Україні на полі бою?

Танки Leopard-2 є кращими за будь-який, навіть найновіший і аналоговнєтний російський танк. І справа не лише у броні.

танки леопард -2

Головною відмінністю нової моделі є постійна розробка нових боєприпасів. Це дозволить українській армії ефективніше знищувати російську техніку та окупантів. Леопард-2 розроблені у Німеччині концерном Krauss-Maffei Wegmann. При виробництві виправляли усі недоопрацювання попередніх моделей.

Ці машини маневрені, захищені, потужні, а також мають відмінну систему керування вогнем. Модель оснастили автоматичною системою гасіння пожежі, покращена броня башти.

Директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут у своєму новому подкасті розповів, що боєприпаси цих танків навіть у старих версіях значно ефективніші за будь-які російські. А радник Офісу Президента Михайло Подоляк розповів, що, маючи на озброєнні 300-400 таких танків, Україна зможе закінчити цю війну протягом кількох місяців, адже ця кількість значно переважає навіть 3000 російських танків.

У передачі танків Leopard-2 також відкриваються перспективи для України модернізувати їх або навіть створити власну версію. Таким шляхом пішла Польща зі своїми Leopard 2 PL, Данія з Leopard 2A5 DK та Швеція, створивши Leopard 2 S.

Перейти до панелі інструментів