19.04.2024
Новини Промо

Як відбувається процедура колоноскопії?

Колоноскопія — ефективний метод діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту. Колоноскопію проводять з метою виявлення патологій на різних етапах хвороби, а також в якості профілактики. Дізнайтеся, як проходить колоноскопія та де її можна зробити в Києві.

Що таке колоноскопія та які показання до її проведення?

Колоноскопія застосовується в гастроентерології та онкології для огляду внутрішньої поверхні товстої кишки. За допомогою колоноскопії можна виявити різноманітні новоутворення та виразки, визначити їх локалізацію, підтвердити діагноз і навіть провести біопсію.

Колоноскопія призначається у таких випадках:

  • біль у животі невідомого походження;
  • підозра на пухлини та поліпи в товстій кишці;
  • кишкова непрохідність;
  • кровотечі з ШКТ тощо.

Завдяки широкому спектру можливостей, колоноскопія, ціна на яку доступна, є популярним та інформативним методом діагностики.

Підготовка до колоноскопії

Колоноскопія передбачає спеціальну підготовку. Це потрібно для комфорту пацієнта та точності діагностики. Тому перед колоноскопією дотримуйтеся кількох правил:

  • За 2-3 дні до процедури не вживайте в їжу продукти, що викликають здуття та газоутворення. Скупчення газів перешкоджає проходженню зонда та візуалізації. Тому дієта виключає капусту, бобові, важку їжу.
  • За 3 дні до колоноскопії не пийте алкоголь.
  • Під час процедури кишківник повинен бути порожнім. Тому варто сходити в туалет і поставити очисну клізму. Якщо є проблеми зі стулом, то попросіть лікаря порадити вам проносний засіб.

Колоноскопію можна провести під седацією (уві сні) та під загальним наркозом. У цьому разі в день процедури не можна нічого їсти та пити.

Як проходить колоноскопія

Колоноскопія проводиться в спеціально обладнаному кабінеті. Пацієнт надягає зручний одяг, у якому можна проводити маніпуляції. Він лягає на лівий бік і згинає ноги в колінах, підігнувши їх до тулуба.

На наступному етапі лікар робить анестезію. Це може бути місцева анестезія, якщо зонд вводиться не глибоко, загальний наркоз або седація при більш складних процедурах.

Колоноскоп — спеціальний прилад, що являє собою трубку з камерою. Він досить тонкий і гнучкий, тому проходить у кишківник легко та плавно. Колоноскоп вводиться в задній прохід і досліджує слизову оболонку кишківника.

Огляд триває 20-60 хвилин, після чого пацієнт може повернутися до звичних справ. Якщо колоноскопія була уві сні або під наркозом, то деякий час потрібен для відновлення сил.

Де пройти колоноскопію

Пройти колоноскопію в Києві краще в приватних медичних закладах. Адже саме вони мають в арсеналі інноваційне обладнання та проводять різні види колоноскопії. Так, у “Клініці Варта” можна пройти колоноскопію уві сні, ректороманоскопію, комп’ютерну колоноскопію та інші.

Штат професійних лікарів і медсестер забезпечує ефективне проведення процедури. А сучасне облаштування клініки дає пацієнту спокій і комфорт. Перед колоноскопією та після неї потрібна консультація лікаря. Її також можна отримати в “Клініці Варта”. Ціну на колоноскопію уточнюйте у адміністратора клініки, та записуйтеся на прийом.

Перейти до панелі інструментів