24.04.2024
Новини Промо

Вибираємо швейну машину

В інтернет-магазинах та супермаркетах побутової техніки представлений такий великий асортимент різного обладнання, що найчастіше це робить вибір споживача досить складним. По суті, можна придбати найпростішу швейну машину в shveinyisvit.ua з мінімальним набором функцій і з її допомогою створювати чудові вироби. Однак додаткові пристрої, різні види швів та інші можливості, якими володіє сучасне обладнання, значно полегшують швачці виконання різних операцій та сприяють поліпшенню якості одягу.

З чого розпочати свій вибір

При покупці швейної машини необхідно орієнтуватися насамперед на те, для яких цілей вона буде використовуватися. Для пошиття речей у домашніх умовах рекомендується придбати універсальну машинку, на якій можна успішно шити різні вироби, починаючи від шовкових суконь та закінчуючи пальто із полегшеного драпу. Потрібно орієнтуватися на головне правило: чим більша потужність цього виду обладнання, тим щільніші матеріали можна на ньому шити. Побутова швейна машина споживає від 60 до 90 Вт.

 

Фірми-виробники швейних машин

Ще один фактор, який необхідно враховувати під час придбання машини, – це фірма-виробник обладнання. Лідерами на ринку з виробництва швейних машин високої якості є:

  • Singer;
  • Janome;
  • Brother.

Усі провідні виробники конкурують між собою, намагаючись залучити покупців саме до свого бренду. Тому кожна фірма намагається оснастити швейні машини безліччю різноманітних функцій, удосконалює своє обладнання, постійно випускаючи нові моделі. Насправді ж майстринями використовуються тільки деякі види швів з наявного набору. Тому краще зупинити свій вибір на машинці тільки з необхідним набором функцій. Важливе значення має і те, чи поблизу є сервісний центр для конкретної моделі.

Не варто купувати найдорожчу машину, яка має безліч різноманітних швів, оздоблювальних рядків, різні види петель. На практиці швачкам-початківцям будуть потрібні тільки основні, найголовніші шви: прямий рядок для зточування деталей, помітний шов зигзаг, автоматична або напівавтоматична петля.

Види швейного обладнання

Для пошиття виробів на фабриці використовується спеціальне обладнання, всі машини розділені на класи не тільки за потужністю, а й за функціями, що виконуються. А для невеликого ательє цілком підійдуть побутові швейні та вишивальні машинки. Вони діляться на класи за виконуваними ними роботами:

  • вишивальна;
  • оверлок;
  • електромеханічна;
  • комп’ютерна.

Електромеханічна машина підійде кравцям-початківцям, оскільки вона має прості функції і в той же час чудово справляється з основними завданнями з пошиття одягу. Це надійне обладнання за прийнятною ціною.

Машинка комп’ютерного типу має вбудовану плату та процесор, через них здійснюється керування всіма операціями. За рахунок цього на швейному устаткуванні можна робити велику кількість різних швів, у тому числі фігурні оздоблювальні рядки. Така різноманітність дозволяє створювати оригінальні вироби, прискорює процес шиття та покращує якість одягу. У роботі стануть у нагоді: спеціальний шов для трикотажних матеріалів, різні види петель, рядок з посиленням.

Крім звичайної машинки, рекомендується придбати оверлок, який виконує дві важливі функції: обметування зрізів тканин і сточування трикотажних матеріалів еластичною стрічкою. Якісний чотиринитковий оверлок – незамінна річ для домашнього ательє, на ньому можна обробляти краї рюшей, оборок, шарфів та шити трикотаж.

Побутові швейно-вишивальні машини складно налаштовувати і при цьому їх функції обмежені у порівнянні зі спеціалізованим вишивальним обладнанням. Тому тим, хто не планує займатися виробництвом одягу, краще купувати готові речі з вишивкою.

Перейти до панелі інструментів