Вареники є однією з найпоширеніших в Україні страв. Їх готують не лише на Різдво, але й посеред року – найчастіше у неділю. Вареники готують з прісного тіста і різноманітних начинок з м’яса, картоплі, грибів, овочів, фруктів, сиру тощо. Начинки можуть бути солоними і солодкими, пісними чи м’ясними.
Як зробити ідеальне тісто на вареники, ми уже розповідали. Сьогодні поговоримо про незвичайні способи заліплювання вареників. Відео моделювання красивого краю вареничок поширили у групі Смаколик.юа.
Спосіб 1
Вареники, заліплені цим методом, нагадують квіти. Спочатку потрібно сформувати вареник як звичайно, потім дерев’яною паличкою або зубочисткою підібгати край, формуючи пелюстки.
Спосіб 2
Авторка цього відео зазначає, що таким способом найкраще заліплювати вареники з м’сом. Поклавши начинку, починаємо заліплювати краї, але не відразу обидва, як зазвичай, а по черзі, ніби один край вище, а другий нижче. Так вийде косичка.
Спосіб 3
Заліпивши край як звичайно, починайте загинати вареничку маленькими стібками. Так вийде красива косичка.