25.04.2024
Відео Новини

Найкраще заварне тісто і соковита начинка – рецепт домашніх найсмачніших пельменів

пельмені із заварного тіста

Приготувати це тісто досить легко. Замішування у вас займе 5-7 хвилин, а саме тісто вийде м’яким і пружним. А соковита начинка від Марії Михальченко не залишить нікого байдужим.

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

– 1 яйце

– 0.5 ч.л солі

– 4 ст.л олії

– 800 г борошна

– 375 мл окропу

– 1 кг свинини

– 150-200 г цибулі

– 50 г вершкового масла

– сіль/перець за смаком

Щоб приготувати тісто, беремо 1 яйце, пів чайної ложки солі та 4 столові ложки олії без запаху. Перемішуємо виделкою. Просіюємо 800 г борошна у велику миску. В луночку додаємо яйце з олією. Не хвилюйтесь, якщо спочатку тісто буде неоднорідним. Вимішавши, вливаємо 375 г крутого окропу. Вимішуємо спочатку ложкою, потім руками. Воно має стати дуже пружним, але незначно може липнути до рук.

Накриваємо тісто, залишаємо його “відпочивати” на 20 хвилин.

Щоб приготувати начинку:

  • беремо 1 кг м’яса, 3 цибулини, перемелюємо на м’ясорубці;
  • перчимо і солимо, вливаємо 50 г розтопленого вершкового масла;
  • відбийте фарш, кинувши його з висоти 30 см.

Ліпимо пельмені.

Перейти до панелі інструментів