20.04.2024
Новини

Інформація про продаж стадіону в Хоросткові за 300 доларів виявилась фейком, – мер містечка

Хоростків стадіон

Інформація про те, що стадіон у Хоросткові, який продали нібито за 286 доларів, виявилася неправдивою. Днями деякі тернопільські ЗМІ поширили інформацію про продаж стадіону.

Очільник громади Степан Гладун пояснив, що продається не сам стадіон, а двоповерхова адмінбудівля на його території. Будівлю продає Державна компанія “Укрспирт”, на території якої вона знаходиться.

Сам спиртзавод продали ще у 2020 році, а будівлю – ні. Тому держкомпанія оголосила про продаж.

За словами Гладуна, міська рада намагалася домогтися передачі цієї будівлі на баланс громади, проте керівництво підприємства вирішило продати її.

“Земельна ділянка стадіону зараз знаходиться у постійному користуванні ДП “Укрспирт”, яке є на сьогодні власником будівлі на стадіоні. Після продажу цього приміщення недержавній юридичній чи фізичній особі, земельна ділянка стадіону з всіма трибунами належатиме Хоростківській громаді.

Але я вважаю, що і дане приміщення має перейти у власність громади. Тому Хоростківська міська рада обов’язково братиме участь в аукціоні з метою викуплення даної будівлі у власність Хоростківської громади”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів