25.04.2024
Новини

180 вантажівок “гуманітарки” та 48 машин швидкої: італієць Мікаель Альцетта про допомогу Україні

Лікар з Італії Мікаель Альцетта — справжній друг України. Він дуже допомагає українцям, які постраждали від війни, надсилає гуманітарну допомогу. Зокрема, збирає в Італії необхідне медичне обладнання, а також ліки.

Днями Мікаель був учасником круглого столу Європейського конгресу екстреної медицини у Берліні, де розповідав про свою роботу після російського вторгнення, а також допомогу Україні. Згадував у промові Тернопільщину, а також ортопеда, Заслуженого лікаря України Сергія Гаріяна.

До слова, влітку Мікаель Альцетта разом зі своїм венеційським колегою Лукою Петрі відвідали Тернопільщину. Народний депутат Ігор Василів зі своєю дружиною Марією Сметаніною, керівницею благодійного фонду “Великий народ UA” , а також депутат Тернопільської обласної ради Денис Милий показали гостям з Італії Почаївську Лавру, Замкову гору у Кременці, Вишнівецький палац, провели екскурсію Кременцем. Також Мікаель Альцетта побував у Тернопільській обласній клінічній лікарні, де особисто побачив, як лікують українських військових за допомогою тих засобів, які були передані волонтерами з Італії.

“Мікаель —  унікальна людина. Він дуже допомагає. І є справжнім другом не лише для нас, але і для всієї держави. Він володіє декількома мовами і знає, хто такий Степан Бандера (посміхається, – ред.) Дякуємо Мікаелю Альцетті та його друзям з Італії за величезну допомогу Україні та українцям з початку війни”, – каже Марія Сметаніна.

“Цьогорічний конгрес – дуже важливий, – каже лікар, – адже вторгнення росії створило величезну проблему для системи охорони здоров’я з різних причин”. У конгресі брали участь понад 2700 лікарів швидкої допомоги з усього світу.

Читайте також: “Люди з великими серцями”: як в Італії приймають українських біженців

Також лікар розповів про допомогу, яку Італія надіслала Україні через організацію AVSI Friuli Venezia Giulia і товариство українських громадян Верони MALVE, почесним членом якого він є. У складі цих організацій та при допомозі італійців та українців в Італії Альцетта привіз до України онкологічні ліки, медичні препарати для цивільних, а також військових (для польових шпиталів), деяке обладнання та прилади. Зокрема, влітку Мікаель особисто передав військовим на фронт  портативний УЗД-апарат.

“З MALVE ми передали 48 машин швидкої допомоги, приблизно 180 вантажівок з гуманітарною допомогою”, – каже лікар журналістам “Терміново”.

Мікаель Альцетта дуже часто буває в Україні. Наступна поїздка запланована цього тижня в Ужгород. Медичне обладнання та ліки, які передає лікар, відправляють в усі куточки України.

Перейти до панелі інструментів