19.04.2024
Новини Промо

Який наповнювач кращий для подушок та ковдр?

Фото https://podushka.com.ua/. Подушка на блискавці Руно з силіконовим наповнювачем

Усі спальні приналежності, навіть якщо це подушка у подорож для шиї, мають бути не тільки зручними. Оскільки вони тісно контактують з тілом, то важлива їх висока якість, особливо це стосується наповнення.

Вимоги до наповнювачів

Незважаючи на велике різноманіття матеріалів, які використовуються для ковдр та подушок, всі вони повинні мати такі характеристики як:

  • Безпечність. Незалежно від походження наповнювача (натуральний або синтетичний) він має бути екологічно чистим, щоб не шкодити здоров’ю людини.
  • Повітропроникність. Завдяки вільній циркуляції повітря підтримується оптимальний мікроклімат під час сну – не створюється ефект «сауни».
  • Гігроскопічність. Важливо, щоб наповнювач добре поглинав вологу та відводив її, залишаючись сухим. Завдяки цьому виріб забезпечує комфортний відпочинок при різних температурах.
  • Антистатичність. Така властивість дозволяє уникнути головного болю та запобігти накопиченню пилу, таким чином виріб довше залишається чистим та не викликає алергію.

Фото https://podushka.com.ua/. Подушка Руно з наповнювачем овеча вовна

Який наповнювач варто вибирати?

Усі типи наповнення постільних приналежностей можна розділити на 3 групи:

  1. Тваринного походження. Людям, які люблять тепло та звикли до традиційних виробів, можна купити ковдру з вовни чи пуху. Такі наповнювачі мають високу теплопровідність й «дихають», тому чудово зігрівають та не дають спітніти. А завдяки ланоліну вовна ще має лікувальну дію. Але алергікам не варто вибирати подушки та ковдри з наповнювачем тваринного походження. Також треба врахувати, що такі постільни аксесуари потребують особливого догляду.
  2. Рослинного походження. Все більш затребуваним наповнювачем для подушок та ковдр стає бамбукове волокно. Це легкий та гігієнічний екоматеріал, у якому не з’являються мікроби та пліснява. Завдяки особливій терморегуляції вироби з бамбуковим наповненням можуть використовуватися впродовж усього року. Для літа більше підійдуть приналежності з лляним наповненням – вони мають легкий охолоджуючий ефект та гарну гігроскопічність.
  3. Штучні наповнювачі. Більшість з них є аналогами натуральних наповнювачів, але з удосконаленими властивостями. Дуже популярні вироби з силіконізованим мікроволокном – вони представлені, наприклад, на сайті podushka.com.ua. Це штучний замінник лебединого пуху – такий же м’який та теплий, але він не викликає алергію та більш простий у догляді. Також у продажу є подушки та ковдри з інноваційним наповнювачем EcoSilk. Вони пружні та водночас м’які, не збиваються та зберігають форму довгий час. Велика перевага ковдр та подушок з синтетичними наповнювачами – невибагливість у догляді.

Отже, постільні речі потрібно обирати індивідуально, з урахуванням особистих потреб та вподобань.

Перейти до панелі інструментів