29.03.2024
Новини

У міській раді запевнили, що безпритульних тварин не виганяли з підвалів

Днями волонтер-активістка у UAnimals і заступниця Голови Міської Організації у Сила Людей Тернополя Людмила Чеховська опублікувала на своїй фейсбук-сторінці повідомлення з таким змістом:

“Вчора та сьогодні, команда UAnimals почала отримувати численні скарги від жителів міста щодо масового закриття підвальних віконець та виселення котів і кошенят просто неба у негоду”. Причиною начебто стало те, що міський голова Сергій Надал організував зустріч голів ОСББ, на яку було запрошено представницю Санепідемстанції Тернополя, яка розповіла про загрозу бліх для людей та наголосила на тому, що від них не позбутися до тих пір, поки у підвалах живуть коти.

Речниця міської ради Мар’яна Зварич відреагувала на цю інформацію, назвавши її фейком, маніпуляцією та просто брехнею.

“Класичний сценарій пропагандистів: брехлива інформація (і чим абсурдніша, тим краще) + маніпулятивне фото і жодних реальних доказів.
Так от, офіційно від Тернопільська міська рада:
‼1. Ні міський голова, ні працівники міської ради не закликали на зустрічі з ОСББ виганяти котів безпритульних на вулицю.
‼2. Щодо бліх – “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ” під час зустрічі з головами ОСББ казав, що блохи – це є підвалах багатоквартирних будинків, бо там найбільш комфортні умови для їх життєдіяльності: бродячі тварини, вологість та теплові мережі. Опісля вони пробираються у квартири. Відтак, зазначили, що необхідно проводити дезінсекційні заходи.
‼3. Чисельність у місті тварин. Так, безпритульних котів важко зловити. Проте у місті діє соціальні клініка Друзі Хатіко Тернопіль – соціальна ветеринарна клініка “Хатіко” , яка проводить безкоштовну стерилізацію безпритульних котиків. Для цього необхідно мешканцям домовитися із клінікою про можливі дати операції зі стерилізації тварин, самостійно відловити безпритульних котів та доставити у клініку для проведення операції.
‼4. Так, у місті є безпритульні тварини. У першу чергу це залежить від самих же мешканців. Тому що кіт чи собака – це велика відповідальність, а не річ, якою погралися і викинули на вулицю!
‼5. А тим, хто це поширив – маєте докази? Звертайтеся у поліцію із відповідними заявами і доказами, а не розганяйте фейки в соцмережах.
P.S. І так, я пишу це повідомлення не лише, як посадова особа, як людина, яка любить тварин. І практично все життя жили вдома безпритульні котики, а зараз таких – троє”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів