25.04.2024
Новини

Водійка, через яку загинула її 18-річна сестра, проведе 4 роки у в’язниці

У Тернопільському апеляційному суді розглядали апеляційні скарги батьки загиблої у ДТП неповнолітної Анастасії З. на вирок Чортківського суду від 19 травня 2022 року. Суд першої інстанції виявив, що водійка Аліна К. їхала зі швидкістю щонайменше 80 км/год і грубо порушуючи правила дорожнього руху, допустила ДТП. Відтак автомобіль “Шевроле” виїхав в кювет і боковою частиною наїхав на дерево. Через ДТП її двоюрідна сестра отримала тяжкі тілесні ушкодження і померла у лікарні.

Чортківський районний суд визнав водійку винною та призначив покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі із звільненням від відбування основного покарання.

Проте батьки загиблої і водночас дядько та тітка Аліни К., не погодилися із судовим рішенням.Вони просили призначити обвинуваченій реальну міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. За результатом розгляду апеляції Тернопільський апеляційний суд погодився із доводами, що призначене покарання не відповідало ступеню тяжкості правопорушення.

Суд першої інстанції не врахував також те, що Аліна К. отримала документи про навчання в автошколі, коли насправді перебувала за кордоном. Через це інструктор автошколи також поніс покарання.

Незважаючи на те, що Аліна К. є їхньою племінницею, потерпілі вимагали призначити їй реальну міру покарання. Своє рішення вони також пояснювали тим, що за 4 роки з моменту тієї смертельної аварії обвинувачена не відшкодувала їм матеріальні та моральні збитки.

Захист доводив, що внаслідок ДТП Аліна К. отримала інвалідність, а нещодавно народила дитину. Ці обставини колегія врахувала.

Апеляційні скарги прокурора та потерпілих суд задовільнив частково, призначивши покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів