29.03.2024
Новини

Заяву на повернення коштів від «Газпостач» можна подати онлайн. Інструкція, як це зробити

Уже декілька днів тернополяни, які хочуть повернути кошти, оплачені за травень, штурмують  «Газпостач». Під дверима підприємства сотні людей – вони займають чергу з самісінького ранку.

Але що робити тим, хто на роботі, за кордоном чи просто не має можливості стояти у довжелезних чергах, – питають “Терміново” читачі сайту.

Справді, в епоху цифровізації майже все можна зробити онлайн. Тому годинами стояти в черзі – не обов’язково. Подати заяву можна онлайн.

Ось інструкція для повернення надлишково сплачених коштів (переплати).  Потрібно виконати такі дії:

    1. заповнити заяву про повернення коштів (від руки чи на комп’ютері). Завантажити її можна тут – Заява повернення коштів.
    2. відсканувати свій паспорт та ідентифікаційний код (можна зробити просто з телефона, завантаживши спеціальний додаток, наприклад, Tiny Scanner чи TapScanner.
    3. знайти свій код IBAN, за яким вам буде повернено кошти на банківський рахунок (наприклад, в Приват24 потрібно натиснути на кнопку “Додаткові послуги”, далі вибрати розділ “Реквізити”. В Ощад24 –  у мобільному застосунку. Вам необхідно перейти до головного меню, клікнути на картку, обрати розділ інформація і під рахунком буде зазначений ваш IBAN. Також код IBAN можна дізнатися за допомогою дзвінка у службу підтримки вашого банку).
    4. знайти та відсканувати або сформувати (якщо ви оплачували онлайн) квитанцію про оплату на суму, яку ви хочете повернути.

Усі документи з вашим електронно-цифровим підписом потрібно відправити на електронну пошту admin@gazpostach.te.ua.

Електронно-цифровий підпис – це звучить страшно. Проте насправді його можна зробити легко. Ми дізнались легкий спосіб для клієнтів “Приватбанку”. Переходите за цим посиланням, натискаєте кнопку “Підписати документ”, далі – Перетягність необхідні файли. Завантажте файли зі свого комп’ютера. Підтвердьте операцію через додаток “Приват24”.

Ми перевірили – це працює. Допоможіть рідним/близьким та людям похилого віку повернути свої гроші онлайн, адже стояти годинами в черзі – таке собі задоволення.

Фото на головну – zz.te.ua

Перейти до панелі інструментів