19.04.2024
Новини

“Ми три роки чекали вибачень”: у Кременці винесуть вирок щодо смерті барда Василя Жданкіна. Відео

Сьогодні у Кременецькому районному суді відбулося завершальне засідання у справі щодо смертельної ДТП. Три роки тому в аварії загинув бард, перший публічний виконавець Гімну України, переможець фестивалю “Червона Рута” легендарний Василь Жданкін. 

Вирок обвинуваченому оголосять через кілька днів.

На засіданні були присутні вдова та одна з доньок покійного. Під час свого виступу Ірина Жданкіна (вдова Василя Жданкіна – авт.) сказала, що упродовж трьох років чекала на вибачення від людини, за участі якої сталося трагічна ДТП.

  • Протягом трьох років я чекала на ці слова. Що людина прийде і скаже, що шкодує, що так сталося. Така біда може статися з кожним, від цього ніхто не застрахований. Ми не дочекалися цього. Як я жила ці роки знає лише моє найближче оточення. У перші місяці я хотіла заснути, піти і не прокинутися, – зі сльозами на очах каже Ірина Жданкіна.

 

Прокуратура та представник постраждалої сторони адвокат Віталій Сідоров просять для обвинуваченого покарання терміном п’ять років позбавлення волі та моральну компенсацію. Захист іншого учасника ДТП стверджує, що його провина не доведена. Просять його виправдати.

Обвинувачений переконує, що шкодує про те, що трапилося майже три роки тому, вибачається і просить виправдати його. Каже, що за цей час також не знаходив собі місця.

Переконливими були слова обвинувачення та захисту. Очевидно одне: ДТП 2 вересня 2019 року стала трагедією для двох сторін. Загибель Василя Жданкіна – непоправна втрата не лише для Кременеччини, а для української культури. Останнє слово у цій справі скаже суд. Про його рішення читайте на “Терміново” згодом.

 

Перейти до панелі інструментів