19.03.2024
Новини Скандал

“У людей забрали клаптики землі”: у Кременці скандал через рішення міської ради

У Кременці люди обурені рішенням міської ради. Місцеві кажуть, що їхні городи, які обробляли десятиліттями, хочуть віддати під бізнес переселенці із Маріуполя. Про проблему стало відомо уже після сесії. Депутати підтримали проект рішення щодо звернення від тимчасово переміщеної мешканки м. Маріуполь «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з інвентаризації земельної ділянки для ведення товарного с/г виробництва площею 2,0 га в урочищі «Ганушівка» на території Чугалівського старостинського округу».

Тим часом кременчани наголошують – їм дозволів на приватизацію чи взяття в оренду городів не давали. Посилалися на те, що немає розробленого генерального плану міста.

“На останній сесії Кременецької міської ради, депутати забрали у людей клаптики землі, навіть не вивчивши питання – скількох залишають людей без підсобного господарства, яке допомагає вижити в цей важкий час. Землю, яку обробляли більше двох десятиліть, доглядали, отримували с/г продукцію, що давало змогу вижити пенсіонерам, безробітним та малозабезпеченим сім’ям.
Землю вирішили віддати підприємиці, яка обіцяла створити робочі місця. А чи депутати, міський голова порахували скільки сімей залишиться без харчів, бо то єдині клаптики землі, які є в людей?

Не указ керівництву міської ради і програма Президента України “Сади України”, згідно якої рекомендується засаджувати усі земельні ділянки з метою підтримання економіки України у воєнний час.

Необдумані рішення депутатів та міського голови призводить до виникнення конфліктних ситуацій, які зовсім недоречні сьогодні.

Перш за все необхідно було зібрати людей та запропонувати оренду або приватизацію цієї землі, адже мають на це законне право, яким вони не можуть скористатись. Залишаємо за собою законне право на звернення до прокуратури, СБУ, Президента України про дерибан землі на Кременеччині.

Жителі м. Кременця: вул. Моргви, вул. Космонавтів, вул. Вишнівецька, вул. Корнії, вул. Макова, вул. Красногірка та ін.“, – пише Наталія Палій від імені місцевих мешканців.

Також користувачі згаданою у рішенні сесії земельною ділянкою зазначають, що підприємиці пропонували іншу ділянку. Проте, вона її не влаштувала, адже земля там необроблена і немає хорошого заїзду.

Тепер люди планують колективно звертатися до міської ради з вимогою скасувати рішення. Городами на 2 га, які викликали конфліктну ситуацію, користуються близько 20 сімей кременчан.

Перейти до панелі інструментів