19.03.2024
Новини

Переселенка з Маріуполя відродить на Кременеччині бізнес, який втратила через окупацію

Олена Павлюченко – вимушена переселенка з Маріуполя. Там вона втратила не лише свій дім, а й успішний бізнес. Відродити свою справу жінка хоче на Кременеччині. Відтак, звернулася з проханням до міської ради надати в оренду земельну ділянку для створення розсадників.

На 21-ій сесії депутати підтримали проект рішення щодо звернення від тимчасово переміщеної мешканки м. Маріуполь «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з інвентаризації земельної ділянки для ведення товарного с/г виробництва площею 2,0 га в урочищі «Ганушівка» на території Чугалівського старостинського округу».

Виступаючи перед депутатами, пані Олена розповіла про свій бізнес. ТОВ “Азалія Нова” займалося ландшафтним дизайном, благоустроєм, озелененням територій.

“У Маріуполі у мене було велике підприємство. Ми мали пів гектара теплиць, 30 га із саджанцями, магазини та садові центри. В один момент ми лишилися усього. Моє підприємство працювало понад 20 років. Наш бізнес завжди був соціально відповідальним. Ми підтримували громаду, займалися озелененням та благоустроєм дитячих садочків та шкіл. У нас є будівельна ліцензія, працювали близько 60 людей”, – каже Олена Аркадіївна.

Також підприємство брало участь у Президентській програмі “Велике будівництво”.

“Минулого року на Хортиці спорудили стадіон, який входив до комплексу нових запорізьких мостів.

Оскільки ми опинилися у Кременці, прошу виділити моєму підприємству земельну ділянку площею 2 га. Маю досвід та є команда працівників, які можуть закласти розсадник декоративних рослин. Я навчалася у англійського ландшафтного дизайнера. Серед наших фахівців також є ландшафтні дизайнери, ми створюємо парки і сподіваємося стати корисними й Кременецькій громаді”.

Як розповідає про Олену Павлюченко видання “Від себе”, за освітою вона інженер-програміст літальних апаратів, закінчила Харківський авіаційний інститут. Чотири рази жінка змінювала напрямки у кар’єрі. Підприємницькою діяльністю займатися не хотіла. Проте, ландшафтний дизайн, який планувався як додатковий бізнес, став справою життя, яку у мешканки Маріуполя відібрали окупанти.

 

Перейти до панелі інструментів