29.03.2024
Новини Промо

Чи вигідно купувати вживані авто з Кореї?

Сьогодні в Україні продається багато автомобілів з різних країн Європи, Азії та США. Американські авто в основному купують ті, хто готові їх ремонтувати, тому що є багато «битих». Вигідною альтернативою стають вживані корейські автомобілі – їх почали продавати в Україні лише недавно, але вони вже є популярними серед українців.

Чому саме Корея?

Автомобільний ринок Кореї особливий – там в основному продаються машини вітчизняного виробництва. А все через те, що для місцевих виробників тут створені хороші умови. А на ввезення авто інших марок тут діють високі мита. Тому в Кореї вигідно купувати Chevrolet, Hyundai (особливо популярною є hyundai sonata), Kia тощо.

Щоб купити авто в Кореї, потрібно скористатися одним із двох варіантів: аукціон або автобазар. Без посередника не обійтися в будь-якому випадку, щоб не втратити гроші на невигідних угодах.
Вживані авто приходять в Україну в контейнерах і доставляються морем. При цьому сплачується мито, як і при купівлі авто з інших країн. Також потрібно оплатити акциз, який залежить від об’єму двигуна ввезеного автомобіля.

Чим відрізняються вживані авто з Кореї від інших?

Особливістю корейських авто є те, що з них дуже мало «битих». В основному вони можуть мали лише невеликі дефекти – подряпини, вм’ятини тощо. Але серйозних пошкоджень майже не трапляється.

Плюси корейських авто:

  1. Мало авто, які потрапили в ДТП;
  2. Можна купити машину в оригінальній комплектації, яка продавалась лише для корейців;
  3. Доступна ціна (наприклад, ціна hyundai sonata на сайті https://atl.ua/autosale/catalog/hyundai/sonata починається від $2500)
  4. Багато авто з установленим заводським ГБО.

Яку марку авто вибрати?

Українці в основному вибирають позашляховики і кросовери. Вони досить місткі і добре пересуваються неідеальними дорогами. Щодо корейських авто, то варто приглянутись до таких марок як Hyundai та Kia.

Hyundai Sonata

В Україні цю модель дуже добре знають, вона є одною з найбільш популярних не лише у наших водіїв, але й у європейців та американців.

Зазвичай це авто з двигуном об’ємом 2 л поставляється уже з газобалонним обладнанням, причому це заводська комплектація. Ціна пригнаного з Кореї авто буде на 3-4 тисячі нижчою, ніж його можна купити в офіційних українських дилерів.

Hyundai Santa FE

Один з кращих і дуже популярних функціональних кросоверів у світі. Він надійний, витривалий і невибагливий в обструговуванні. В Україні ціна такого авто буде на 5-6 тисяч доларів вищою, ніж в Кореї.

Kia Sportage

Модель Kia Sportage цінують за відмінну якість та хороші характеристики. При цьому авто продається укомплектованим сучасними силовими установками за демократичною ціною.

Kia Sorento

Основний конкурент Hyundai Santa FE володіє високою витривалістю та надійністю. Його легко ремонтувати та обслуговувати.

Kia K5

Українцям відоме це корейське авто під назвою Kia Optima. Воно дуже популярне серед наших автомобілістів, тому що має хорошу технічну комплектацію, привабливий дизайн та є дуже надійним.

Купувати пригнані з Кореї авто – це не лише вигідно, але й надійно.

Перейти до панелі інструментів