26.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі винуватці ДТП масово залишають місце аварії

Лише від початку 2022 року поліцейські зареєстрували 35 автопригод, в яких винуватець покинув місце скоєння. Інспектори відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП вже розшукали 29 транспортних засобів та склали на водіїв протоколи за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) та за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) КУпАП. Про це інформують у патрульній поліції області.

“Часто механічні пошкодження транспортних засобів внаслідок дорожньо-транспортної пригоди є незначними, тому оформивши її за допомогою європротоколу, жоден з учасників ДТП не матиме значних негативних наслідків. Натомість особа, яка вчинила автотрощу та вирішила залишити місце ДТП, матиме декілька адміністративних протоколів та розгляд справи в суді”, – йдеться у повідомленні.

За залишення місця скоєння автопригоди водії отримають штраф у розмірі 3400 грн, також суд може позбавити їх права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або присудити таким водіям адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

Перейти до панелі інструментів