26.04.2024
Новини

У Кременці на історичному джерелі освятили воду. Відео

Учора, у день Хрещення Господнього, у Кременці відбулося освячення води на історичному джерелі “Корито”. Обряд здійснив настоятель церкви Воздвиження Чесного Хреста Господнього о. Роман Іваницький.

До хресного ходу та літургії долучилися чимало кременчан. Свого часу “Корито” було одним з небагатьох у центрі міста джерел чистої питної води.

Довідка.

Пам’ятка природи «Джерело «Корито»» – невелике гідрологічне диво, яке кременчани використовують щонайменше шістсот років. Адже тоді, коли у найспекотніші літні місяці в околиці висихають всі водойми та колодязі, із джерела й далі тече чиста вода. Розташоване воно на висоті 70 метрів у порівнянні з центром міста.

Згідно з протоколом вимірювання показників складу та властивостей підземних вод, котре провели у Львівській лабораторії, питна вода у «Джерелі «Корито»» (Синоманський водоносний горизонт) насичена кальцієм, магнієм та гідрокарбонатами. Тобто за своїми якостями сміливо може змагатися з відомими брендами мінеральних вод. Місцеві мешканці, зрозумівши це, частіше запасаються водою із джерела і використовують для приготування їжі.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів