27.07.2024
Новини Освіта

На лекції за 120 км: у Тернополі отримали дипломи бізнесменів військові та ветерани АТО

Своєрідні подарунки напередодні Дня святого Миколая отримали слухачі курсу “Підприємництво в сфері послуг”. Для них це не лише сертифікати та дипломи про успішне завершення навчання. Це неоціненний новий досвід, напрямок у житті, а для когось навіть таке необхідне світло, яке осяює і чітко окреслює майбутній шлях. 102 учасників змогли суттєво поглибити свої знання у рамках проєкту “Норвегія-Україна”, який впродовж восьми років реалізовують на базі ЗУНУ.

Читайте також: З війська у бізнес: на Тернопільщині стартував проект “Норвегія-Україна”

На жаль, через карантинні обмеження безпосередньо участь в урочистостях узяли не всі випускники. Проте у тих, хто приїхав до університету особисто, надовго залишаться гарні і теплі спогади про захід.

Дехто з учасників навчання їздив на лекції за 120 км

Своїми враженнями від курсу поділився Андрій Кравчук. Молодий чоловік щотижня приїздив на заняття до Тернополя з Хмельницького.

  • Протягом трьох місяців я навчався тонкощам відкриття та ведення власної справи в Україні, долучався до цікавих тренінгів, атмосферних, інформативних та зустрічей з підприємцями Тернопільщини, які надихають, відвідував заняття у форматі онлайн/офлайн.

Це були чудові, насичені на події вечори, коли летиш додому, або з Хмельницького в Тернопіль, аби дізнатись щось нове, насититись знаннями, – каже Андрій.

У рамках навчання слухачі курсів складали та наприкінці навчання презентували власні бізнес-плани. Із восьми претендентів комісія обрала три кращі ідеї. Їх авторам вручили кошти на стартап.

Серед переможців сім’я Молинь з Тернополя. Назар та Мар`яна власним прикладом показали, що, коли є бажання вчитися та працювати, нічого не завадить. На вручення дипломів прийшли з маленькою донькою. Власний бізнес-план (вироби із фанери) захищали удвох.

На втілення кращих бізнес-планів слухачам виділили кошти

Креативним підходом до свої майбутньої справи здивувала кременчанка Ольга Фещук. Незабаром у Кременці з`явиться ще один салон краси із незвичною назвою “Кайф”.

Ще одна ідея, яку визнали кращою, належить тернополянину Олегу Федику. Чоловік розводитиме гусей та вирощуватиме фундук.

Не обійшлося на урочистостях і без приємних несподіванок. За сприяння інтеграції військовослужбовців, учасників бойових дій, ветеранів та членів їхніх сімей у суспільстві, професійній, психологічній та соціальній адаптації пам’ятною медаллю “30 років Незалежності України” нагородили організаторів проєкту “Норвегія-Україна” – проректора з науково-педагогічної роботи ЗУНУ Оксану Десятнюк та голову ГО “Освітні та соціальні інновації” Романа Кулика. Відзнаки від імені начальника центру Кременецького РТЦК СП полковника Юрія Фещенка вручили військові з Кременця, які самі успішно закінчили навчання.

Окрім ветеранів АТО/ОСС, дипломи отримали колишні правоохоронці та їх дружини. Усі випускники високо оцінили рівень викладання та доступність подання інформації, доброзичливе ставлення викладачів.

Нагадаємо, на Тернопільщині військовослужбовці та їхні родини мають унікальну нагоду здобути новий фах. У рамках проєкту “Норвегія-Україна” упродовж трьох місяців навчаються підприємницької діяльності, знайомляться із основами бізнес законодавства та психології.

Проєкт реалізується у партнерстві із The International Foundation for Social Adaptation, Університетом Норд та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії. У цьому семестрі проєкт охопив 22 міста України, а перепідготовка загалом триває 500 академічних годин (3-3,5 місяці навчання).

Перейти до панелі інструментів