29.03.2024
Економіка та фінанси Новини

З війська у бізнес: на Тернопільщині стартував проект “Норвегія-Україна”

На Тернопільщині військовослужбовці та їхні родини мають унікальну нагоду здобути новий фах. У рамках проекту “Норвегія-Україна” вони упродовж трьох місяців навчаються підприємницької діяльності, знайомляться із основами бізнес законодавства та психології. 

Днями 15-ий навчальний семестр стартував у Тернополі та Кременці. У кожній з груп по 30 слухачів. Це не лише діючі військові та ветерани АТО/ОСС, а й їхні дружини.

Особливу зацікавленість навчання викликало у Кременці. Там проект реалізовують уперше.

“Відкриваємо осінній семестр програми професійної перепідготовки військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей (проєкт “Норвегія-Україна”) у місті Кременець.

На базі Західноукраїнського національного університету та в співпраці із ГО «Освітні та соціальні інновації» військовослужбовці та члени їх родин навчатимуться за спеціальністю «Підприємництво у сфері послуг», – повідомляють у ГО “Освітні та соціальні інновації”.

З початком навчання кременчан приїхали привітати Оксана Десятнюк – проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), Роман Кулик – голова ГО “Освітні та соціальні інновації”, Оксана Шандрук – директор Міжнародного центру культури та розвитку ЗУНУ.

Вступну лекцію з психології слухачам прочитала кандидат педагогічних наук Елеонора Ященко.

Проект реалізується у партнерстві із The International Foundation for Social Adaptation, Університетом Норд та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії. У цьому семестрі проект реалізується у 22 містах України, а перепідготовка загалом триває 500 академічних годин (3-3,5 місяці навчання).

Перейти до панелі інструментів