24.04.2024
Новини Промо

Котли Italtherm: що треба знати перед тим, як купувати

Буває так, що покупці обирають газовий котел без належної підготовки. Тоді вони стикаються з високими цінниками на техніку, недостатньою потужністю, затратною експлуатацією та некоректним монтажем. Якщо ви обираєте оригінальні котли Italtherm, проблема неправильного вибору виключена: вам завжди допоможуть визначитися з оптимальною моделлю під конкретні умови.

Та все таки слід знати наперед, які проблеми з опаленням можуть спіткати власника котла. Уникнути їх набагато простіше, ніж потім виправляти.

Котел має бути безпечним

Газове опалення пов’язане з вибухонебезпечністю. Обладнання чутливе до збоїв та завжди зберігається ризик витоку газу. Тому варто дотримуватись техніки безпеки, своєчасно міняти шланги, ізолювати місця приєднань від витоку за допомогою сантехнічної нитки. Найкраща профілактика — вчасні огляди шлангів і з’єднань.

Є суворі вимоги до обладнання котельної (або приміщення, де буде монтуватися котел):

  • під опалювальну техніку треба виділити окреме приміщення зі стінами і дверима;
  • приміщення має бути нежитлове і сухе;
  • об’єм кімнати перевищує 8 м2;
  • для притоку кисню і виводу відпрацьованих газів треба організувати димохід.

За безпеку домовласників і безперебійну роботу відповідає автоматичний блок контролю газового котла. Вузол складається з газової арматури, клапанів, реле тиску, термостатів і контролерів. Сучасний котел Італтерм обладнаний за останнім словом техніки: багатофункціональних РК-дисплей з підсвічуванням, зручна клавіатура користувача з усією інформацією про систему на екрані, автоматичне підживлення, подвійна індикація тиску в контурі опалення (аналогова та цифрова). Електричний захист IP X5D означає, що пристрій частково захищений від водяних бризок під тиском.

На виробництві впроваджена система менеджменту якості продукції ISO 9001:2008, яка передбачає контроль кожного етапу створення кліматичної техніки. Власна лабораторія, сертифікована KIWA, тестує кожну одиницю товару на безпеку та надійність гідравлічних та електричних вузлів. Дізнатися більше про безпеку та купити газовий котел Italtherm https://eshop.italtherm.ua/ ви можете в офіційному інтернет-магазині.

Котел має бути економним

Станом на листопад 2021 року ціни на газ для населення сягнули діапазону 7,79—38,35 гривень за кубометр (в залежності від обраного постачальника). Нестабільність цін є також загальносвітовою тенденцією. Тому європейські виробники приділяють багато уваги економним витратам природного палива і турбуються про екологічну обстановку.

Компанія Italtherm використовує конденсаційну технологію для підвищення ККД опалення. Коефіцієнт корисної дії покращується до 12% в порівнянні з традиційним котлом за рахунок конденсації водяних парів і виділення прихованої енергії пароутворення з продуктів згорання. В процесі експлуатації конденсаційної системи економиться 10—30% газу.

Конденсаційний теплообмінник з широкими проходами для води більш ефективно підігріває теплоносій, реалізовано адаптивний газовий клапан та функцію захисту від замерзання системи. Інтелектуальна система Intelligent Combustion System регулює і налаштовує самостійно процес згоряння палива.

Якщо вас цікавить газовий котел Італтерм, розгляньте модельний ряд бренду:

  • традиційні моделі — Italtherm City Class C, F, FR;
  • конденсаційні пристрої — Italtherm City Class KR, K, Time Micro K, Time Max K;
  • котли з бойлером — Time Micro K, Time Max K, Time Compact K;
  • обладнання високої потужності — Time Power K.

І ви обов’язково знайдете пристрій для себе по бюджету та функціоналу.

Котел має бути надійним

Надійність котла — це його безвідмовна робота в кожному опалювальному сезоні. Надійність треба розглядати з багатьох точок зору. Перш за все, треба добитися правильної установки котла. Теплоносій має рухатися в трубах знизу вгору, щоб насос не шумів, не заповнювався повітрям та довше працював. Місця поєднання труб, особливо на різьбі, повинні бути герметичними. Важливо використовувати сучасні герметики — тефлонову нитку, термостійкий силікон. Герметик повинен витримувати високу температуру теплоносія.

А що залежить від котла? Виробник може гарантувати надійність своїм авторитетом і використанням якісних комплектуючих. Для газових котлів Italtherm вузли виробляють найвідоміші європейські фірми: циркуляційні насоси від Grundfos, пальники Polidoro, газові клапани Bertelli & Partners, розширювальні баки Zilmet, теплообмінники Condevo тощо.

Котел ITALTHERM TIME POWER 115 K

З таким підходом Italtherm може гарантувати безвідмовну роботу обладнання протягом 10 років і більше, що підтверджено 10-річною гарантією виробника. Щоб гарантійні зобов’язання вступили в силу, слід купувати котли у офіційного представника в Україні.

По всім питанням телефонуйте +380(067)388-45-37. Обирайте інноваційну європейську техніку для опалення, яка найкраще підходить для наших умов.

Перейти до панелі інструментів