25.04.2024
Новини Промо

Як придбати зимові кросівки: вибираємо по розміру

Від правильного вибору зимового взуття залежить ваш комфорт та безпека. Саме тому потрібно орієнтуватися одразу на кілька важливих моментів. Якщо ви переглянете каталог за посиланням https://ua.puma.com/uk/sportivnye-tovary-dlja-muzhchin/obuv/botinki.html і знайдете для себе відповідні варіанти чоловічих зимових кросівок, перед покупкою потрібно дізнатися, який розмір вам підходить. Так як таке взуття часто доповнене хутром, правила вибору звичайної весняної чи літньої пари тут не діють.

Вибір розміру зимових кросівок: що потрібно знати

Зимові кросівки часто доповнюються хутром, яке під час ходіння може втоптуватися. Тому рекомендовано підбирати взуття на один розмір більше, щоб нога в теплих шкарпетках мала досить місця. В ідеалі між великим пальцем та носком кросівки повинні мати кілька вільних міліметрів. Якщо про це правило забути, то нога буде постійно здавлюватися, що призведе до появи певних проблем та порушення кровообігу.

Також не забудьте подумати про розмір устілки. Цей аксесуар підбирається по нозі в теплій шкарпетці. Тому, якщо ви вимірюєте розмір босоніж, не забудьте додати кілька міліметрів або навіть цілий сантиметр.

Також існують стандартні правила, на які потрібно орієнтуватися:

  • стопу потрібно вимірювати перед самою покупкою зимових кросівок і краще це робити в вечірній час, коли нога трішки опухла після цілого дня ходіння;
  • варто одягнути теплу шкарпетку, щоб зрозуміти, чи вам комфортно у вибраному взутті;
  • купуючи товар в інтернеті, обов’язково проконсультуйтеся на рахунок розмірної сітки, деякі виробники можуть не використовувати стандарт;
  • наявність хутра всередині можна назвати важливим моментом, на який варто звернути увагу, якщо воно є, то кросівки мають бути на 0,5-1 см більше.

Ширина чоловічих зимових кросівок стандартна, тому про цей параметр рідко задумуються.

Як правильно вимірювати стопу

Хоча вимірювання стопи вважається простою та швидкою справою, не всі знають, як правильно це робити. Ногу потрібно помістити на аркуш паперу в другій половині дня чи увечері. За допомогою лінійки виміряти відстань від великого пальця до п’ятки. Краще одягнути перед цим теплі шкарпетки, так як взимку чоловіки носять їх під взуттям. А вони додають кілька міліметрів до розміру. Знаючи відстань, ви можете без проблем підібрати пару кросівок, використовуючи розмірну сітку виробника.

Перейти до панелі інструментів