24.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Громади Тернопільщини можуть взяти участь в програмі розвитку велоінфраструктури

Громади Тернопільщини можуть взяти участь в програмі розвитку велоінфраструктури. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація на сторінці у Фейсбуці.

“У межах програми «U-LEAD з Європою» буде відібрано 12 громад із шести регіонів України для підтримки і розвитку велоінфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

Велосипед сьогодні є надійним та популярним засобом пересування. Та далеко не всюди ним можна проїхати, адже інфраструктури в області фактично немає. Тому цей проєкт є надважлимим.

“Він дозволить тергромадам напрацювати єдині стандарти відповідної інфраструктури, зокрема завдяки проєктуванню велосипедних доріжок та парковок. Велорух має бути уніфікованим і безпечним», — зазначають в ОДА.

Проєкт дозволить громадам розробити власну інфраструктуру для велотранспорту, також є можливість отримання підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

“Проєкт триватиме з листопада 2021 року до квітня 2022 року. Усі заходи відбуватимуться онлайн і є безкоштовними для учасників”,

У ОДА не зазначили, яким саме чином буде отримана підтримка програми, чи буде фінансуватись вона.

Щоб долучитися до відбору, потрібно заповнити форму та до 18:00 24 вересня 2021 року надіслати її на адресу: regops.u-lead@giz.de. У темі повідомлення вказати «Веломережа, назва громади та область».

Перейти до панелі інструментів