23.04.2024
Здоров’я Новини Соціальні проблеми

У Кременці заклали перший камінь на масштабному будівництві вартістю понад 600 тис євро

У Кременці заклали перший камінь єдиного на Тернопільщині реабілітаційного центру для дітей та молоді з інвалідністю. Про це повідомляє проектний менеджер Володимир Василевський. Майбутній заклад розрахований на обслуговування 100 осіб. Вартість проекту понад 600 тис євро. “Кордони рівних можливостей” реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Читайте також: У центрі Кременця під час будівництва натрапили на підвал старовинного будинку

“Ми закінчили усі процедури і погодження та отримали усі можливі і неможливі дозволи. Також закінчено археологічний нагляд, який тривав при розкопках і ритті котловану. Уже заклали перший камінь і почали бетонні роботи.

Це перший в Тернопільській області великий інфраструктурний проект за всі роки незалежності. І перший в Україні проект з будівництва реабілітаційного центру для дітей та молоді з інвалідністю.
Дуже тішить, що до нього прикута така пильна увага представників Євросоюзу”, – йдеться у повідомленні.

Днями на будівництво завітала консул Республіки Польща Тереза Хрущ. При зустрічі гостя мала нагоду оцінити масштаби проекту. Також пані Тереза зустрілася з головою громадської організації ГО “Товариство батьків дітей з інвалідністю та їх друзів “Зоря надії” Аллою Андрущук. Вона розповіла польським представникам про особливості реалізації проекту та потреби, які ще є для його успішного завершення.

“Керівники Кременця та Кременецького району, які теж були на зустрічі, особисто підтвердили зацікавленість в реалізації такого важливого соціального проекту не тільки для нашої області, а для усієї України”, – зазначає Володимир Василевський.

Перейти до панелі інструментів