19.04.2024
Місто Новини

Лановецька громада може втратити 680 тис грн через саботаж

680 тис грн освітньої субвенції може втратити одна з громад на Тернопільщині. Міський голова Роман Казновецький переконаний, що директор Ванжулівської школи саботує рішення депутатів. Заручниками ситуації стали учні середніх класів та вчителі, – кажуть у міській раді. 

1 вересня учнів 5-9 класів Ванжулівської початкової школи допущено до навчання фактично незаконно, всупереч рішенню міської ради від 14 червня 2021 року № 931. Згідно цього документу Ванжулівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Лановецької міської ради Кременецького району перепрофільовано (змінено тип) на Ванжулівську початкову школу Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області.

Читайте також: В одній з кременецьких шкіл учні не пішли до 10 класу

“23 червня 2021 року директором Ванжулівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів підписано додаткову угоду №2 до контракту від 10 червня 2020 року № 12, якою продовжено повноваження керівника школи на посаді директора Ванжулівської початкової школи.

Звертаємо увагу, що згідно з Статутом Ванжулівської початкової школи заклад надає початкову освіту (1-4 класи), навчальні предмети у 5-9 класах не передбачено. Після завершення навчання за освітньою програмою учні отримують свідоцтво лише про початкову освіту.

Наказом відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики міської ради від 15 червня 2021 року №142-од визначено територію обслуговування дітей шкільного віку сіл Ванжулів, М.Карначівка за Буглівським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лановецької міської ради Кременецького району Тернопільської області, а також забезпечено підвезення школярів до цього закладу”, – повідомляють у міській раді.

Невиконання директором Ванжулівської початкової школи статутних завдань закладу можуть обійтися громаді у 680 тис грн субвенції, – каже Роман Казновецький. Адже 26 учнів не включені до звіту № ЗНЗ -1 «Звіт закладу загальної середньої освіти», на підставі якого здійснюється формульний розрахунок освітньої субвенції на 2022 рік.

“Незважаючи на цю неординарну ситуацію, маємо надію на розсудливість зі сторони дирекції школи та недопущення порушення установчих документів закладу та його навчального плану.

Закликаємо батьків учнів 5-9 класів сіл Ванжулів, М.Карначівка продовжити навчання своїх дітей у визначеному найбільш територіально доступному закладі загальної середньої освіти комунальної власності Лановецької міської ради”, – наголошують у міській раді.

Перейти до панелі інструментів