27.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі знову затримали корупціонера

Тиждень у Тернополі видався “врожайним” на корупціонерів. Уже вдруге за останні три дні “на гарячому” ловлять хабарників. За безперешкодне оформлення документів на будівництво у підрядних фірм вимагали чималі кошти. На одному з таких випадків й попався посередник, що обіцяв вирішити справу. Про це повідомляють в Управлінні СБУ Тернопільщини. 

Читайте також: На Тернопільщині “на гарячому” затримали хабарника

“За матеріалами слідства, працівник однієї з будівельних компаній міста запропонував своєму знайомому за $3 тис. «вирішити» питання щодо дозволу на початок виконання будівельних робіт. У такий спосіб він обіцяв вплинути на посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції при оформленні документації, необхідної для реконструкції будівлі під об’єкт торгівлі.

Під час передачі готівки правоохоронці затримали зловмисника у його власному автомобілі.
Наразі йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 369  Кримінального кодексу України. Заходи із викриття і блокування корупційної схеми проводило Управління СБУ в Тернопільській області спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури”, – йдеться у повідомленні.

Якщо провину підозрюваного доведуть, йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Перейти до панелі інструментів