26.04.2024
Здоров’я Новини

Ковідом перехворіли вже понад 70% жителів Тернопільщини

Попри вкрай низькі темпи вакцинації на Тернопільщині, в жителів області може бути досить непоганий колективний імунітет. Про це заявив лікар-епідеміолог Володимир Панічєв.

– Орієнтовно з коронавірусом  за самими скромними розрахунками вже мали зустріч 720-750 тис. жителів області. І ми розраховуємо, що вони мають природнім чином набутий імунітет, – сказав він.

На найближчий період фахівець дає дуже оптимістичний прогноз щодо ситуації з коронавірусом.

Читайте також: Відкрили центр масової вакцинації, який діятиме у вихідні

– З одного боку, колективний імунітет, який є доволі високий, а також відповідна пора року, яка не є сезоном захворюваності хворобами з повітряно-крапельним механізмом передачі, сонячна радіація, вітаміни, ультрафіолет, – навів аргументи Володимир Панічєв. – Все це призвело до покращення ситуації і ця тенденція залишатиметься. Ми очікуємо подальшого зниження кількості захворюваності.

Панічєв звернув увагу, що станом на 29 червня в області не було зареєстровано жодного випадку лабораторного підтвердження ковіду.

– Було лише 6 підозр, видужала 51 людина. Продовжує хворіти в області 302-і особи. З такими темпами зниження захворюваності і кількості одужуючих ми вкладаємося у всі критерії. Коофіцієнт виявлення випадків становить 1,2%, коли він має не перевищувати 20%. Кількість ліжок, що є завантаженими від відсотка виділених для пацієнтів з COVID-19, склав 7,9%, – повідомив медик.

Він додав, що дані цифри дають підстави з оптимізмом дивитися в найближче майбутнє щодо захворюваності на ковід в області.

Перейти до панелі інструментів