26.04.2024
Історична спадщина Новини

Проєкт з відновлення костелу в Сороцькому вирвався в лідери, але все ще потребує підтримки (фото)

Ідея відновлення костелу в селі Сороцьке Тернопільського району перебуває на п’ятому місці за рівнем підтримки в конкурсі “Наша громада” за напрямом “Туризм”. Про це повідомила на особистій сторінці у соцмережі відома тернопільська мисткиня Оксана Чмиленко. У той же час, щоб проєкт вийшов у лідери, голоси необхідно хоча б подвоїти.

“Ідея відновлення костелу – на 5-му місці за рівнем підтримки у напрямку туризму! Це дуже добре. Але, щоб вийти в безперечні лідери нам потрібно хоча б подвоїти голоси. Отже, кожен, хто проголосував, всього лиш має попросити друга, а краще двох – щоб наші спільні зусилля не були даремними, а хто не проголосував – будь ласка, зробіть це!

Напівзруйнована святиня пережила чимало окрім дощів, вітру і вогню.
Найстрашніше – це коли усі звикли і збайдужіли до її природнього безперервного руйнування.
Красива архітектурна споруда вражає самотністю і відчуженістю на фоні заквітчаних фіґурок святих, повз яких не годиться проходити, не хрестячись.
Сьогодні – неділя. Кожен у своєму намірі в церкві змовить “Отче наш”. Пропоную зробити добру справу. Теж в намірі. І хай ця маленька пожертва вселить в душу віру, що ваші особисті прохання будуть почутими. Проголосуйте. https://otg.fakty.com.ua/communities/ivanivska-hromada“, – йдеться у дописі.
Фото: фейсбук-сторінка Оксани Чмиленко.
Перейти до панелі інструментів