29.03.2024
Новини

Житель Тернопільщини, якого звинувачують у вбивстві журналіста, готується до чергового суду

Український нацгвардієць Віталій Марків, якого виправдали у справі про загибель італійського журналіста на Донбасі, вже повернувся на службу до Національної гвардії, пише “Громадське”.

Про це повідомив директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

«Він (Віталій Марків — ред.) повернувся на службу до Національної гвардії України та зі своїм захистом готується до касаційного розгляду своєї справи вже у Римі. Боротьба триває», — написав Шевченко.

Він нагадав, що рівно 7 років тому — 24 травня 2014 року — у захопленому Словʼянську загинули громадянин Італії фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач громадянин Росії Андрій Миронов. Обидва отримали осколкові поранення від 120-мм міни.

«Шляхом проведення інформаційно-психологічної спецоперації в Італії, використовуючи прихід до влади своїх союзників, Росії вдалося звинуватити у цьому громадянина України, військовослужбовця батальйону імені генерала Кульчицького Віталія Марківа», — зауважив представник МВС.

Водночас, додає він, українській владі вдалося звільнити Марківа з-під варти після 3 років 4 місяців і 2 днів його перебування за ґратами.

Перейти до панелі інструментів