20.04.2024
Відео Новини

Представниця від Тернопільської обласної бібліотеки для дітей перемогла у Всеукраїнській акції (відео)

Днями Тернопільська обласна бібліотека для дітей зайняла перше місце в рейтингу книгозбірень, які взяли участь у Національній піар-акції «КОЛО читання. Книга єднає країну!».

Акцію ініціювала Національна бібліотека України для дітей. ЇЇ метою було знайомство на всеукраїнському рівні з творчістю письменників-початківців, які тільки розпочинають свою літературну діяльність, але потребують додаткової реклами і підтримки читачів.

Ідея Національної піар-акції з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «КОЛО читання» полягала у тому, щоб впродовж тижня з 24 березня по 1 квітня знайомити читачів усієї України з творчістю регіональних письменників, які розпочинають свою письменницьку творчість, не дуже добре відомі читацькому загалу, але вже видали одну або декілька книжок.

Щодня по черзі (за попередньо укладеним координаційним планом) обласні бібліотеки, а також  Національна бібліотека України для дітей, знайомили читачів зі своїм автором та його творчістю, публікуючи відеоролик-презентацію тривалістю до 5 хв про сучасного дитячого письменника області та вікторину за творчістю презентованого письменника.

Критерії оцінювання: оцінки дитячого експертного журі у складі Лідерів читання-2020 та онлайн голосування (кількість вподобань, коментарів та поширень допису; зняття показників через 24 години після публікації презентації кожного автора).

Представницею від Тернопільської обласної бібліотеки для дітей стала молода письменниця Оксана Ратушняк. Саме її відеопрезентація набрала найбільшу кількість вподобань і схвальних відгуків, а тому впевнено посіла перше місце в рейтингу.

Усього в акції взяли участь 28 бібліотек зі всієї України.

Перейти до панелі інструментів