28.03.2024
Місто Новини Політика

Президента ФІФА просять заблокувати проведення матчів на тернопільському стадіоні

Центр Симона Візенталя закликав президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно винести питання щодо стадіону в Тернополі на порядок денний Конгресу ФІФА у травні цього року. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Європейське відділення неурядової організації Центр Симона Візенталя звернулося до президента  (ФІФА) Джанні Інфантіно із закликом відреагувати на рішення міськради українського міста Тернополя щодо  присвоєння стадіону імені Романа Шухевича. Про це в неурядовій організації повідомили в середу, 17 березня.

Читайте також: “Патріоти” й сумна слава: тернопільський стадіон опинився в епіцентрі міжнародного скандалу.

“Ми очікуємо, що Ви наполягатимете на тому, щоб Українська асоціація футболу (УАФ) відмовила у проведенні матчів на стадіоні, допоки його не перейменують у дусі Статуту ФІФА”, – йдеться в зверненні до Джанні Інфантіно.

Крім того, в центрі закликали президента ФІФА винести це питання на обговорення під час запланованого на травень цього року Конгресу ФІФА.

Читайте також: Посол Польщі в останній момент скасував свій візит до Тернополя через нову назву стадіону.

У центрі кажуть, що ФІФА не повинна асоціюватися з використанням футболу на службі ненависті.

Нагадаємо, рішення міської ради від 5 березня про присвоєння головному стадіону Тернополя імені Романа Шухевича спричинило міжнародний скандал.

Перейти до панелі інструментів