27.04.2024
Здоров’я Місто Новини

У Тернополі через COVID закрили 15 класів, захворіли 58 педагогів

Окремі групи дитсадків та класи деяких шкіл у Тернополі закриті на самоізоляцію через захворюваність на COVID-19 дітей і педагогів. Про це повідомила під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом начальниця управління освіти міськради Ольга Похиляк. 

– У дитсадках на самоізоляцію закрито 6 груп, з них 4 них до завтра, 12 березня. 25 працівників хворих, – зазначила вона. – У навчальних закладах захворіли 58 працівників, найбільше у школах №10, 3, 22, 27. 

У школах  №10 і №3, за словами Ольги Похиляк, перевели на дистанційне навчання середню і старшу школу, це учні 5-11 класів. Учні 1-4 класів вчаться у звичному режимі. У восьми школах міста 15 класів закриті на самоізляцію. 

Через ситуацію, що склалася, очільниця освіти міста пропонує посилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог, заборонити проведення масових загальношкільних і позашкільних масових заходів. 

– Також ми проведемо онлайн нараду з керівникам шкіл і дитсадків і будемо наголошувати батькам, щоб не проводили різні дні народження у дитячих кімнатах, бо часто туди приходять хворі діти не з вини установи, – говорить Похиляк. – Також пропонуємо проводити заняття в межах однієї групи у дитсадках і одного класу у школах. Заплановані заходи переводимо в онлайн режим. 

Наразі тернопільські школи продовжують працювати у звичному режимі. Підстав для переведення на дистанційне навчання поки що немає, вважає начальниця міського управління освіти. Адже захворюваність поки що не є масовою. 

Водночас під час засідання штабу лікар-епідеміолог Володимир Паничев застеріг, що ситуація із грипом, ГРВІ та ковідом на Тернопільщині наразі вкрай неблагополучна і є ризики потрапити до “червоної зони”

– У найближчі дні матимемо ускладнення ситуації, – прогнозує епідеміолог. –  Не останню роль тут зіграли заходи до 8 березня, бо була велика кількість контактів. Також приватні перевізники часто порушують карантинні обмеження.

 

Головне зображення: rivne.online.

Перейти до панелі інструментів