28.03.2024
Новини

Біатлоністка з Тернополя здобула “срібло” на чемпіонаті Європи

У середу, 27 січня, в польському Душники-Здруй жіночою індивідуальною гонкою стартував чемпіонат Європи-2021 з біатлону, пише sport.ua.

26-річна українка Анастасія Меркушина закрила всі 20 мішеней і стала віце-чемпіонкою Європи. Вона програла лише 2,9 секунди досвідченій польці Моніці Гойніш-Старега, якій один промах не завадив завоювати золоту медаль.

Бронзовою призеркою гонки стала росіянка Лариса Кукліна, котра стабільно виступає на Кубку світу. Всього на індивідуальну гонку були заявлені 122 біатлоністки, з них фінішували 118. Дві не стартували, а ще одна, румунка Анастасія Толмачова, зійшла з дистанції після того, як не закрила жодної мішені на першій стрільбі.

Найтитулованіша учасниця гонки Віта Семеренко показала відмінну швидкість на лижні, і за умови ідеальної стрільби здобула б перемогу, але відразу три штрафні хвилини на другому рубежі дозволили їй зайняти лише 11 місце. А ось Ірина Петренко обійшлася без промахів, однак на лижні програла призерці досить багато. В результаті у неї п’ятий рядок фінішного протоколу.

Катерина Бех та Надія Бєлкіна зробили по два неточних постріли і посіли відповідно 9 і 23 місця, а Анну Кривонос три промахи відкинули в п’ятий десяток.

 

Перейти до панелі інструментів