03.05.2024
Місто Новини

У міськраді досі не можуть пояснити, чи отримають компенсації жителі затоплених квартир

Збитки тернополян, які постраждали від затоплення під час зливи 6 жовтня, вивчатиме комісія, створена у міськраді. Проте коли почнуть виплачувати людям відшкодування і хто має виділити на це кошти – у пресслужбі міськради наразі говорити не беруться. 

 Нагадаємо, серйозних клопотів багатьом тернополянам завдала злива увечері 6 жовтня – у місті плавали автомобілі, затопило підвали, будинки та квартири. Серед постраждалих – мешканці будинку на вул. Курбаса, 6. Там затопило один з під’їздів. Вода лилася з десятого до першого поверха по сходовій клітці, затопило квартири на верхніх поверхах, шахту ліфта, сушарки. Що робити жителям затоплених квартир? З цим питанням видання Терміново звернулося у пресслужбу міськради. 

– Цим людям потрібно звертатися у свій ЖЕК чи ОСББ, щоб він комісійно провів обстеження та зафіксував збитки. Після цього оригінали документів мають передати комісії, створеній при міськраді та управлінню житлово-комунального господарства, – описує алгоритм дій для постраждалих керівниця пресслужби міськради Мар’яна Зварич. – Далі працюватиме комісія, яка узагальнюватиме збитки. 

 Проте що буде після завершення роботи комісії, хто виплачуватиме людям компенсацію і коли її чекати, конкретної відповіді на ці питання Зварич не дала.

 До слова, наступного дня після публікації Терміново про потоп у під’їзді на вул. Курбаса, до жителів затоплених квартир на верхніх поверхах вже приходили з жеку та вивчали ситуацію. 

– Представниця жеку записала, де у нас затопило і сказала, що будуть складати акт, – повідомила жителька затопленої квартири на 10-му поверсі Софія Картуш. 

Нагадаємо, жителі затоплених квартин з будинку на вул. Курбаса, 6 не вірять, що їм хтось допоможе. Люди кажуть, що їх квартири і раніше затоплювало, але ніхто не чув їхніх проблем. До того ж, одразу наступного дня після затоплення 6 жовтня до них приходили представники жеку і говорили, що скарги писати даремно. Бо жек, мовляв, бідний і навряд чи дасть їм компенсацію.

 Видання Терміново відстежуватиме, чи отримають компенсацію потерпілі від підтоплення 6 жовтня.

 

Перейти до панелі інструментів