28.03.2024
Новини

“Ситуація серйозніша, ніж будь-коли від початку епідемії”: в Україні відкриють тимчасові шпиталі для хворих із COVID

Міністерство охорони здоров’я почало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус. Це пов’язано зі зростанням кількості нових випадків зараження. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, від липня кількість госпіталізацій зросла усемеро, передає УНІАН. Наразі зайнята 21 тисяча ліжок для інфікованих коронавірусом. Загалом же в Україні їх 37 тисяч. Лише за останню добу шпиталізували 900 недужих. Це люди з важким перебігом хвороби, яким не можна допомогти удома.

“Вже зараз ми починаємо готуватися до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус. Ситуація серйозніша, ніж будь-коли від початку епідемії”, – наголосив Степанов

Він закликає українців дотримуватися протиепідемічних заходів. За словами міністра, в умовах нехтування правилами карантину ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Також він нагадав, що навесні соцмережами ширилися флешмоби з підтримки медиків. Степанов підкреслив, що зараз ситуація значно гірша, і це той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки.

«Йдеться не про флешмоби. А про наше відповідальне ставлення до правил безпеки, щоб уповільнити розповсюдження захворювання, чим зменшити навантаження на лікарні та медиків», — додав він.

Нагадаємо, коронавірусна статистика за останню добу на Тернопільщині знову б’є рекорди. У області підтверджено 305 нових випадків зараження COVID-19, семеро людей померли. У Тернополі – 60 нових випадків.

Головне фото: AFP

Перейти до панелі інструментів