26.04.2024
Новини

Тернопільщині вже призначили нового прокурора

Прокуратура Тернопільської області вже з новим керівником. Це Андрій Миколайчук, який має приступити до виконання обов’язків вже завтра, 18 вересня. Копію наказу генпрокурорки Ірини Венедіктової оприлюднив у соцмережі Фейсбук активіст Роман Довбенко.

Відомо, що новопризначений прокурор родом із Черкас, одружений. Донедавна він працював заступником начальника відділу у військовій прокуратурі об’єднаних сил в Донецькій області. Ще раніше – військовим прокурором Київського гарнізону Центрального регіону України, а до того – військовим прокурором Черкаського гарнізону Центрального регіону України.

Як свідчить електронна декларація Миколайчука, у 2019 році він заробив понад пів мільйона гривень (576 тис. 9 грн) за основним місцем роботи у військовій прокуратурі об’єднаних сил. Його дружина – 133 тис. 587 грн за основним місцем роботи у Черкаському обласному військовому комісаріаті. Задекларував прокурор службову квартиру у Черкасах та квартиру у Краматорську Донецької області, тип права якої зазначений як “інше володіння”. Про транспорт у декларації Миколайчук не повідомляє.

Нагадаємо, після резонансного скандалу прокурора області  Миколу Петришина одразу звільнили з посади. Він став рекордсменом з найкоротшого перебування на посаді обласного прокурора Тернопільщини. На посаді Петришин протримався лише кілька днів.

 

 

Перейти до панелі інструментів