25.04.2024
Новини

Як зберігати квасолю, щоб в ній не завелись шкідники

Дуже часто господині, дівставши після тривалого зберігання квасолю, виявляють у ній жучків. Як же цьому зарадити? Видання Сім’я і дім зібрало перевірені поради та лайфхаки досвідчених газдинь.

Отже, що робити, щоб жучки у квасолі не завелися навіть до літа:

  • Зберігати її в холодильнику.
  • Заморозити.
  • Покласти разом з квасолею у банку кілька зубців часнику.
  • Пошити мішечки з будь-якої тканини, вимочити їх в ропі (дуже солоній воді), висушити, засипати квасолю і зберігати скільки треба. Тільки суху квасолю, не зелену.
  • Тримати у скляних банках з металевими кришками, що закручуються. Обов’язково на холоді!
  • В банку з квасолею покласти лавровий лист на дно і зубчик часнику.
  • Добре висушену квасолю зберігати у пластикових пляшках.
  • Суху квасолю тримати в морозильній камері 2-3 дні. Потім дістати, просушити при кімнатній температурі (від конденсату) і скласти в банки або сухі пляшки. Ніколи жучки не заводилися.
  • В духовці трохи підсушити і скласти в пластикові пляшки.
  • Раніше завжди зберігали в стручках на горищі – жучків не було.
  • “Десь прочитала, що потрібно зберігати квасолю зі стеблами кропу зберігати. Так і робили. З того часу – стручки квасолі і сухий кріп просто разом розстеляла на горищі. Жучків після цього не було жодного разу”.
  • “Свекруха пересипає попелом (золою), жучки не заводяться”.
  • Почищену суху квасолю поділити на порції, скласти в кульочки, покласти на дві доби в морозильну камеру. Потім зберігаємо в сухій кладовці вже.
  • “Квасолю злегка прогріваю в духовці (десь 50 ОС), недовго, щоб нагрілася, тоді всі можливі личинки гинуть. Складаю в трилітрові банки під капронову кришку. Тримаю в хаті в коморі або іншому сухому місці. А ту що садити після чищення пересипаю в банку і кладу в холодильник. До весни. Яка ще зеленкувата, то йде в морозилку”.
  • Не треба лущити квасолю: краще зберігається у лушпині.
Перейти до панелі інструментів