27.04.2024
Новини

На дні: Тернопільщина опинилася у ще одній червоній зоні, і мова не лише про Covid (таблиця)

Окрім “червоної” коронавірусної зони, Тернопільщина ще й опинилася на дні рейтингу щодо використання коштів на ремонт місцевих доріг з Дорожнього фонду. В таблиці ця зона теж червона.

Про незадовільні розультати освоєння наданих державою грошей у низці регіонів на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив радник голови Укравтодору Юрій Голик. В коментарях він додав, що низькі показники є результатом відсутності грамотного менеджменту у даних регіональних адміністраціях.

«Один з найбільш візуальних рейтингів, який показує ступінь майстерності кожної ОДА. Нагадую, що 35 % Дорожнього фонду йде з державного бюджету на ремонт та ремонт доріг категорії О і С і доріг всередині населених пунктів області. Тобто це не гроші, на які працює ОДА, це гроші, які обладміністраціям «падають з неба», – зауважив Голик.

За його даними,  у 2020 році обладміністрації на ремонт доріг отримають 22,172 млрд грн. Це більше, ніж Укравтодор минулого року.

«З 31.08 року ОДА вже отримала 14,203 млрд грн. ОГА витратила 9,372 млрд грн або 66 % від отриманих. Це більше, ніж було на місяць раніше, але менше, ніж має бути. Баланс невикористаних коштів на рахунках ОГА становить 4,830 млрд грн. Це майже так само, як і вся ДФРР цього року», – зауважив Голик.

З оприлюдненого ним рейтингу видно що Тернопільщина потрапила у трійку, де найслабше використовують отримані від держави кошти. Гірші показники – лише в Чернівецької та Волинської ОДА.

«Нагадую, що ключ до якісної роботи з Дорожнім фондом наступного року – провести всі процедури наперед, цього року, тобто зараз, чи скоріше вчора», – підкреслив у своєму дописі Голик.

Перейти до панелі інструментів