19.04.2024
Жінки Здоров’я Новини

Заробітчанка з Тернопільщини – у важкому стані в польській клініці. Рідні просять допомогти врятувати їй життя

За життя 54-річної Надії Макари з Монастириська борються польські медики. Два тижні тому вона поїхала на заробітки до Польщі, де їй стало погано – відкрилася виразка шлунка. Жінку кілька разів прооперували, проте почалося зараження крові. Зараз вона лежить у важкому стані в лікарні у місті Бусько Здруй на півдні Польщі. Рідні заробітчанки просять усіх небайдужих допомоги зібрати кошти на лікування. 

За словами братової пані Ірини, Надія Макара поїхала до Польщі доглядати за старшою людиною. Проте, щоб не сидіти два тижні на самоізоляції, пішла працювати на поле. Адже для роботи у сільському господарстві в Польщі ізоляція не потрібна. Через важку працю на полі у жінки виникли проблеми зі здоров’ям.

– Очевидно у Надії був гастрит, і коли вона почала піднімати важкі ящики, розвинулася виразка шлунка. Вона трісла, виникла внутрішня кровотеча, – розповідає братова. – Її забрали до лікарні, де прооперували. Ніби все було добре, але розійшлися шви у зв’язку з кровотечею, тому зробили другу операцію, потім третю, тому що почався сепсис – зараження крові. 

Зараз Надія Макара лежить у лікарні без свідомості, у важкому стані, її ввели у штучну кому. В польській лікарні працює медсестра-українка, з якою рідні тримають зв’язок, і вона повідомляє про стан хворої. Жительці Тернопільщини вже зробили переливання крові, планують ще одне.  

– Наш земляк, який перебуває за 150 км від міста, де розташована лікарня, знайшов ще двох чоловіків і вони поїхали здавати кров, – говорить пані Ірина. – Медики сказали, що ще раз спробують зробити переливання, але надії дуже мало.

Скільки точно потрібно заплатити за операції, родичі Надії Макари ще не знають. Але зрозуміло, що польська клініка виставить рахунок. До того ж, рідні надіються, що жінці трохи полегшає, тому потрібні будуть кошти на транспортування в Україну.

“Просимо допомоги та молитви за здоров’я Надії, щоб вона вийшла з тяжкого стану та повернулася до України такою, як її всі знають та люблять!” – написала у соцмережі Фейсбук монастириська активістка Світлана Безділь. 

Довідка

Кошти на лікування Надії Макари можна перерахувати на картку у ПриватБанку: 4149 4991 4192 9925 (Інна Ганішевська – донька).

Перейти до панелі інструментів