26.04.2024
Місто Новини

Тернопільська міськрада досі не пояснила, що роблять іногородні фури на звалищі у Малашівцях і які ризики для Тернополя це несе

У міській раді досі не можуть пояснити, що відбувається на Малашівському сміттєзвалищі і чи справді є загроза, що Тернопіль невдовзі не буде мати куди вивозити сміття. 

Інформацію про те, що на Малашівське сміттєзвалище вночі привозять сміття з сусідніх областей, нещодавно оприлюднило видання Політерно.

Відеодокази того, що вночі фури із сусідніх областей завозять своє сміття в Малашівці 15 серпня 2020 року, опублікувала у соцмережі Фейсбук і громадська активістка Юлія Мамчак. 

– Керівництво громади мало б відреагувати і зупинити екологічну катастрофу, що насувається на нашу область. Інакше через кілька років шукатимемо, де своє сміття діти і де знайти грошей на оздоровлення ще більшої кількості дітей”, – написала активістка. 

У коментарі інтернет-виданню Політерно начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський, почувши, що є номери і фото іногородніх вантажівок, які розвантажувалися в Малашівцях, повідомив, що до нього “доходили такі чутки” і пообіцяв “розібратися в ситуації”. 

Після оприлюднення публікації минув вже тиждень, а міськрада, яка як ніхто мала б бути зацікавлена оперативно з’ясувати, що ж відбувається, досі не відреагувала на ситуацію. Інформації щодо інциденту досі немає на офіційному сайті міськради. Журналістка Терміново вже кілька днів намагається зв’язатися з Олегом Соколовським, однак безрезультатно.

– Ми перевіряємо цю інформацію, про результати перевірки повідомимо згодом, – так лаконічно прокоментувала проблему начальниця пресслужби міськради Мар’яна Зварич. 

Щодо конкретних питань, які були у нашого видання, в пресслужбі попросили написати запит. Зауважимо, що до спілкування із ЗМІ через запити чиновники вдаються як правило для затягування часу, щоб громадськість встигла призабути про інцидент.

Заступник міського голови Владислав Стемковський, який курує сферу житлово-комунального господарства, на питання про перевірку спершу відповів, що не розуміє, про що йдеться. Врешті теж виявив бажання інформувати громаду Тернополя лише після отримання інформаційного запиту. При цьому висловив обурення тим, що журналістка зателефонувала йому на мобільний. Хоча це абсолютно нормальна практика, адже телефонували ми чиновнику в робочий час щодо питання, яке стосується його роботи. 

Нагадаємо, 11 серпня видання Політерно опублікувало матеріал, в якому стверджується, що в Малашівці привозять сміття з інших областей. Хоча місця там не так вже й багато і для тернопільського сміття, а сам полігон офіційно заборонений екологами для використання. 

При цьому журналісти зафіксували на фото іногородні фури, які розвантажували сміття. Після обіцянки Олега Соколовського вивчити питання, в мерії наразі обрали стратегію мовчанки, що не може не викликати підозр.

Фото: Політерно

Перейти до панелі інструментів