28.03.2024
Новини

“Мери-популісти відповідатимуть за кожного померлого”: в МВС відреагували на позицію мерії щодо “червоної зони”

Заступник очільника МВС Антон Геращенко нагадав мерам про відповідальність за відмову посилювати карантин в «червоній» зоні.

Як повідомляє Укрінформ, про це він заявив у коментарі Громадському радіо.

«Ті мери міст, які займаються популізмом, хочуть стояти осторонь, розповідати, що їм не потрібен карантин, будуть відповідати за кожного загиблого у своїх містах»», — сказав Геращенко.

Геращенко наголосив, що на здоров’ї людей може позначитися те, коли мери міст кажуть, що не хочуть карантину, бо у них через 2 місяці вибори, й вони не хочуть вживати непопулярних заходів.

Нагадаємо, 31 липня на черговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID: до “червоного” віднесені міста Луцьк та Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області.

У Тернополі міська влада вирішила з 3 серпня не посилювати карантин попри рішення державної комісії ТЕБ та НС зарахувати місто до червоного рівня епідемічної ситуації.

Раніше міська влада Луцька заявила, що не погоджується з тим, що місто віднесено до червоного рівня епідемічної небезпеки щодо коронавірусу і не ухвалюватиме жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів. 

До слова, перед заявою Геращенка, ситуацію прокоментував міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він заявив що органи місцевої влади може лише посилювати карантин, запроваджений урядом, однак не послаблювати.

 

Перейти до панелі інструментів