28.03.2024
Новини

У МОЗ відреагували на непокору Тернопільської міськради щодо посилення карантину через “червону” зону

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відреагував на заяви міських голів Тернополя та Луцька, які не згідні із тим, що ці міста віднесли до “червоної” зони. На брифінгу 2 серпня, він заявив що органи місцевої влади може лише посилювати карантин, запроваджений урядом, однак не послаблювати. 

«Умови карантину згідно з нашим законодавством встановлюються урядом, вони прописані у відповідній постанові. Вже на території області або регіону вони можуть лише посилювати, якщо вважають за потрібне. Але ні в якому разі законодавство не передбачає, що місцеві органи можуть пом’якшувати карантин», – сказав Степанов.

Міністр додав, що місцева влада також відповідає за дотримання умов карантину. Відповідний нагляд , кожен в своєму напрямку, здійснюють Держпродспоживслужба, Нацполіція, Національна гвардія, Держприкордонслужба.

Степанов нагадав загальні умови карантину, які діють у всій державі: масковий режим, дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками. Залежно від рівня захворюваності на тій чи іншій території, регіон відноситься до однієї з чотирьох зон, карантинні обмеження можуть посилюватися або послаблюватися.

Нагадаємо, вчора у міській раді заявили, що з 3 серпня підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичному режимі попри те, що наше місто у “червоній зоні”.
Подбіну заяву зробили і у Луцькій міській раді: “Повідомляємо, що Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням.”

 

Перейти до панелі інструментів